Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
1 грудня 2020 року відбулася робоча з суб’єктами постійно діючої Координаційної ради з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству
Управління соціального захисту населення, опубліковано 02 грудня 2020 року о 10:31

01.12.2020 року у Центрі громадськості та національних культур м. Мукачево відбулася робоча зустріч з суб’єктами постійно діючої Координаційної ради з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми Мукачівської об’єднаної територіальної громади. Даний захід відбувся за участі Закарпатської громадської жіночої організації «Веста» в рамках проєкту Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, Агенства ООН з питань міграції «Впровадження Національного механізму взаємодії (НМВ) суб’єктів, які здійснюють заходи з протидії торгівлі людьми, в т.ч. дітьми в умовах децентралізації у Закарпатській області» за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Норвегії. Учасниками зустрічі стали спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Мукачівської міської ради, Мукачівського міського центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги, управління освіти, молоді та спорту Мукачівської міської ради, сектору превенції Мукачівського відділу поліції ГУ НП в Закарпатській області та служби у справах дітей Мукачівської міської ради.

Основна увага акцентувалася на виконанні законодавства у сфері протидії торгівлі людьми, здійснення інформаційної кампанії та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми.

Також, в рамках проведення інформаційної кампанії в центрі міста було розгорнуто мобільно-консультативний пункт за участі представників даної зустрічі, на яких безпосередньо покладено функції із запобігання та протидії торгівлі людьми у Мукачівській ОТГ, а також представників ЗЖГО «Веста». Всім бажаючим та охочим отримати інформацію було надано консультації та інформаційні буклети з вичерпною інформацією про телефони гарячих ліній, місця куди можна звертатись та як отримати допомогу. Натомість містяни активно ділилися життєвим досвідом, як своїм, так і рідних про ситуації торгівлі людьми, трудової експлуатації та різних видів втягнення в незаконну діяльність. Дана акція була спрямована на формування у населення соціальної нетерпимості ситуацій торгівлі людьми, а також безпечної міграції та працевлаштування. 

Зокрема необхідно зазначити, що сьогодні 02.12.2020 року в рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» відзначають Міжнародний день боротьби за скасування рабства. 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми та з експлуатацією проституції третіми особами, яке отримало назву «білого рабства». Але коли говорять про сучасне рабство, мова йде не лише про сексуальну експлуатацію. Рабська праця використовується на будівництві та промисловості, риболовецькій галузі та сільському господарстві, в домашній праці тощо. За даними міжнародних досліджень, у світі примусова праця приносить зловмисникам 150 мільярдів доларів на рік, а жертвами торгівлі людьми стають безліч наших співвітчизників. Ця проблема може торкнутися кожного, не залежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Форма сучасного рабства та порушення прав людини, не втрачає актуальності у XXI ст. для жодної країни світу, включаючи і Україну. Запобігти рабству можна – готуючись їхати за кордон, або подорожувати країною дотримуйтеся правил із безпечної міграції!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux