Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
20 жовтня 2021 року відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини
Служба у справах дітей, опубліковано 21 жовтня 2021 року о 14:27

Розглянуто наступні питання порядку денного:

  1. Про надання суду висновків органу опіки та піклування Мукачівської міської ради. 
  2. Про виконання батьківських обов'язків однією мамою по вихованню та утриманню дочки, іншою -  по вихованню та утриманню 6 дітей.
  3. Про надання дозволу для здійснення правочину стосовно нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти.

Враховуючи думку 15 річної дівчини, яка категорично проти позбавлення батьківських прав батька, рішенням комісії доручено службі у справах дітей  підготувати та подати до суду  висновок органу опіки та піклування про недоцільність позбавлення батьківських прав батька по відношенню до його неповнолітньої дочки.

Щодо визначення та перереєстрації місця проживання малолітньої дитини - комісія вирішила, що доцільно визначити місце проживання дитини за місцем фактичного проживання матері без проведення перереєстрації місця проживання дитини. Рекомендовано службі у справах дітей підготувати та надати суду відповідний висновок. 

У зв'язку зі зміною батьком позовних вимог і необхідністю уточнення обставин, вирішили 1 заяву розглянути на наступному засіданні комісії.

Мамі, яка зловживає спиртним та неналежним чином приділяє увагу вихованню, навчанню, утриманню дитини, рекомендовано пройти лікування у нарколога, а малолітню дівчинку, на час лікування матері, передати на виховання та утримання рідної бабусі. Щодо іншої матері, то членами комісії одноголосно прийнято рішення про доцільність відібрання 6 дітей у матері, за неналежне виконання нею батьківських обов'язків, порушення права дітей на освіту, відсутність у дітей належних умов для проживання, виховання.                                                                                                  

По третьому питанню порядку денного 5 заявникам погоджено здійснення правочину стосовно майна, право власності на яке або право користування яким мають діти. Рекомендовано службі у справах дітей підготувати відповідний проєкт рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux