Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Черговий етап реалізації Бюджету громадських ініціатив – загальноміське голосування – завершено!
Відділ економіки, опубліковано 16 вересня 2020 року о 13:16

Відповідно до Положення про Бюджет громадських ініціатив 15 вересня завершено черговий етап – загальноміське голосування.

Цьогорічний конкурс відрізняється від попередніх тим, що крім мешканців міста Мукачева мали можливість подавати проєкти і мешканці сіл Мукачівської ОТГ. Так само і голосувати за проєкти конкурсу мали можливість і мешканці Лавок, Дерцена, Нижнього Коропця, Нового Давидкова, Павшина та Шенборна.

В рамках поточного конкурсу всі мешканці Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади мали можливість впродовж з 1 по 15 вересня проголосувати за один малий та один великий проєкт у електронній формі на платформі за допомогою авторизації по Bank-ID та паперовій – особистою присутністю в ЦНАПі з пред’явленням паспорту. Також особливістю даного конкурсу є те, що мешканці сіл Мукачівської ОТГ мали можливість проголосувати у віддалених робочих місцях ЦНАПу у себе в селі і не було необхідністю спеціально їхати до міста. Через значно більшу кількість поданих проєктів очікуваним було збільшення активності мешканців під час голосування. Для більшої зручності та зменшення черг під час голосування в ЦНАПі, комісією з питань бюджету громадських ініціатив було прийнято рішення розмістити додаткове робоче місце для адміністратора ЦНАПу у Центру громадськості та національних культур.

Наразі, відділом економіки опрацьовуються паперові бланки за останні дні голосування в ЦНАПі та бланки із віддалених робочих місць – адміністраторів сіл Мукачівської ОТГ. Для цьогорічного конкурсу характерна рекордна активність мешканців під час голосування. Так наприклад, у минулорічному конкурсі через ЦНАП проголосувало 1305 мешканців. В цьогорічному голосуванні уже опрацьовано уже більше 3000 бланків, і за візуальною оцінкою їх кількість може сягнути 5000. Минулорічного конкурсу максимальна кількість мешканців, які проголосували в один день склала 292 особи, а в цьогорічному конкурсі – понад 600. Точна кількість мешканців, які взяли в голосуванні буде відома після опрацювання всіх отриманих паперових бланків уже найближчим часом.

Щодо рейтингу проєктів, то варто зауважити, що за весь період голосування, список лідерів постійно змінювався. Остаточний рейтинг буде сформовано автоматично після опрацювання всіх бланків. Всі оновлення по результатах голосування є публічними і ознайомитися з ними можна на платформі електронної демократії E-DEM: https://budget.e-dem.ua/2110400000


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux