Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Чи потрібно робити вакцинацію від коронавірусу?
Міська рада, опубліковано 15 березня 2021 року о 13:22

Станом на 15 березня в Україні офіційно провакцинували від коронавірусу 53 155 людей (+2 018 за попередню добу), Закарпатська область – 1 294. Усі вони поки що отримали по одній дозі вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Медпрацівники Лікарні святого Мартина переконані, що вакцинуватися потрібно і долучаються  до процесу щеплення у рамках національної кампанії з вакцинації проти COVID-19. На сьогодні вакцина — найбільш ефективний та підтверджений засіб захисту від інфікування вірусом SARS-CoV-2 та його поширення. 

Якщо людина вже перехворіла на коронавірус, чи треба робити вакцинацію?

Так, це важливо і потрібно. І це не залежить від того, коли хворів пацієнт – рік тому чи два місяці. Ми не маємо точної інформації, як довго зберігається імунітет після хвороби й наскільки цей захист ефективний. Вчені це все ще досліджують це й остаточного висновку немає.

Наголошуємо, що вакцинація – це найбільш безпечний спосіб отримати імунітет до коронавірусу. COVID-19 може мати серйозні ускладнення навіть у молодих людей. Його вплив на організм важко передбачити, адже у кожного пацієнта захворювання може мати свій перебіг і наслідки. Навіть якщо пацієнт має легку форму COVID-19 він може поширити хворобу серед друзів, сім’ї та оточення – це також ризики, але уникнути їх можна за допомогою вакцинації.

Які побічні ефекти після вакцинації бувають і чи треба їх боятись?

Реакція може виникнути на будь-яку вакцину і симптоми зазвичай типові: підвищена температура, біль у місці введення вакцини, головний біль, слабкість, набряк та почервоніння у місці ін’єкції. Ці всі симптоми виникають досить часто та вважаються нормальною реакцією організму на вакцину. У нормі вони зникають за кілька днів. Незначна реакція на вакцинацію говорить про те, що імунна відповідь організму почала розвиватись. І це добре, не потрібно цього боятись. 

Зараз формується список очікування на вакцинацію. Коли настане етап вакцинації групи, до якої ви належите, з вами зв’яжуться та запропонують обрати конкретну дату та час щеплення. 

Для запису на щеплення перейдіть за посиланням

1-й етап – медики, які працюють із пацієнтами з COVID-19, персонал та мешканці закладів для літніх людей, військовослужбовці на фронті (≈ 367 тис. людей).

Ми закликаємо всіх людей із пріоритетних груп робити вакцинацію, коли буде така можливість - разом ми можемо допомогти зупинити пандемію в Україні та світі.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux