Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Для всіх, хто користується громадським транспортом
Управління міського господарства, опубліковано 15 квітня 2022 року о 10:25

Управлінням міського господарства здійснено моніторинг обговорень в соціальних мережах, однією з найобговорюваніших тем є робота громадського транспорту, а саме недотримання графіків руху автобусів, великі інтервали між маршрутними рейсами або їх відсутність.

Повідомляємо, що до перевізників - порушників вживаються всі заходи впливу, які передбачені в договорах на перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування Мукачівської міської територіальної громади, окрім радикального заходу - розірвання договору.  Розірвання договору з існуючими перевізниками, в умовах відсутності бажаючих працювати на маршрутах, приведе до повної зупинки перевезень на маршрутах. 

Так, на сьогодні не обслуговуються маршрути № 10,18,36,37,38,39,40, які включено в маршрутну мережу (рішення виконавчого комітету Мукачівської міської ради «Про затвердження переліку автобусних маршрутів загального користування Мукачівської міської територіальної громади у новій редакції» від 12.04.2022 № 138 ), у зв’язку з відсутністю бажання перевізників приймати участь в конкурсах на перевезення пасажирів автобусними маршрутами загального користування Мукачівської міської територіальної громади, які оголошуються систематично. 

Економічна невигідність здійснювати перевезення пов’язана із стрімким подорожчанням цін на паливо та паливно-мастильні матеріали, труднощів пов’язаних із закупівлею автозапчастин, через заборону ввозу на територію України товарів з країни агресора. В таких умовах спостерігається зменшення якості обслуговування та як результат  невдоволення споживачів послуг перевезень.

Варто зазначити, що від діючих перевізників на маршрутах Мукачівської міської територіальної громади надходять звернення про збільшення тарифів на перевезення пасажирів на маршрутах територіальної громади, але враховуючи ситуацію, що склалася в країні управління міського господарства вбачає недоцільним збільшувати тариф в умовах воєнного часу.

Для того, щоб знайти компроміс інтересів споживачів і перевізників, задля забезпечення безперебійних перевезень на маршрутах та уникнення загрози припинення маршрутних перевезень в цілому, спільно з діючими та потенційними перевізниками, проводяться наради та консультації.

Шановні мешканці, в цей скрутний час для нашої країни, просимо віднестися до ситуації з порозумінням.

Слава Україні! 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux