Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
До уваги дружин (чоловіків) та дітей загиблих (померлих) ветеранів війни!
Управління соціального захисту населення, опубліковано 28 травня 2021 року о 13:28

21 квітня 2021 року Кабінетом Міністрів України була прийнята Постанова №381, якою внесені зміни до Постанов Кабінету Міністрів України від 12 травня 1994 року №302 та 2 січня 1995 року №1. 

Ці зміни торкнулися порядку видачі посвідчень, які отримували члени сімей загиблих.  Зокрема, такі посвідчення більше не будуть безтерміновими. Їх слід продовжувати щороку. 

Дружинам (чоловікам) осіб, зазначених у статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, до посвідчення (на правій внутрішній стороні) вклеюється новий бланк, який продовжує дію посвідчення на наступний рік за умови їх належності до однієї з категорій осіб, зазначених у статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Дітям загиблих осіб, зазначених у пункті 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, до досягнення ними 16-річного віку передбачені законодавством пільги надаються на підставі довідки, що видається матері або іншому повнолітньому члену сім’ї загиблої особи, або опікуну за місцем реєстрації дитини. Після досягнення такими особами 16-річного віку їм до посвідчення (на правій внутрішній стороні) вклеюється новий бланк, який продовжує дію посвідчення на наступний рік за умови їх належності до однієї з категорій осіб, зазначених у пункті 1 статті 10 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Новий бланк вклеюється до посвідчення осіб, зазначених в абзацах другому - третьому цього пункту, на підставі витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян, виданого відповідно до Порядку ведення Державного реєстру актів цивільного стану громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2007 р. № 1064 (Офіційний вісник України, 2007 р., № 65, ст. 2516), що підтверджує відсутність реєстрації (повторної реєстрації) шлюбу та/або відомостей про народження дитини.

На обліку в Управлінні соціального захисту населення Мукачівської міської ради перебуває майже триста осіб, яким видано такі посвідчення. Наразі, нами підготовлено запит до місцевого РАЦСу з проханням надати витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян з відомостями про відсутність повторної реєстрації шлюбу та відомостями про народження дитини на всіх володільців посвідчення члена сім'ї загиблого (померлого) ветерана війни. У разі надходження цих відомостей ми повідомимо осіб, яким статус буде продовжено та осіб, які втратять право на продовження цього статусу.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux