Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Фінансова підтримка для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства
Відділ економіки, опубліковано 07 квітня 2021 року о 17:34

Постановою Кабінету міністрів України від 15.07.2005 року № 587 (в редакції від 10.03.2021 року) затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства. 

Відповідно до п.4 цього Порядку  суб’єктам господарювання, які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники та хмільники, бюджетні кошти надаються на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у держбюджеті на поточний рік, для компенсації витрат (без урахування ПДВ), здійснених у період з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року на:

  1. придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю  - у розмірі до 80 % здійснених витрат (після проведення ними садіння або ремонту насаджень);
  2. проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер і встановлення систем краплинного зрошення - у розмірі до 50 % здійснених витрат (після завершення монтажних робіт);
  3. закупівлю техніки, механізмів та обладнання (зокрема іноземного виробництва, які не виробляються в Україні) для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві згідно із затвердженим Мінекономіки переліком такої техніки, механізмів та обладнання, - у розмірі до 30 % їх вартості.

Для отримання коштів, суб’єкти господарювання подають до 15 жовтня обласній  комісії  (при Закарпатській ОДА) документи зазначені в п.9 даного Порядку.

Відповідно до п.5 Порядку суб’єктам господарювання -  виробникам плодів, ягід, винограду та хмелю, які провадять сільськогосподарську діяльність з обробки, переробки та/або консервації плодів, ягід, винограду та хмелю, бюджетні кошти надаються на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у держбюджеті на поточний рік, для компенсації до 50 % вартості (без урахування ПДВ):

  1. нового будівництва та реконструкції холодильників для зберігання плодів, ягід, столових сортів винограду та хмелю власного виробництва, цехів первинної переробки винограду, плодів та ягід власного виробництва, об’єктів із заморожування плодово-ягідної продукції (далі - об’єкти);
  2. придбання ліній товарної обробки плодів та ягід, автоматизованих ліній з висушування плодів, ягід та хмелю власного виробництва, ліній з переробки плодів, ягід та технічних сортів винограду власного виробництва на соки, пюре, виноматеріали (далі - лінії) після завершення пусконалагоджувальних робіт.

Компенсації підлягає вартість об’єктів, введених в експлуатацію з 1 жовтня попереднього року по 30 вересня поточного року, та/або вартість ліній, придбаних у той самий період.

Для отримання компенсації вартості об’єктів та ліній суб’єкти господарювання подають до 15 жовтня комісії Мінекономіки документи зазначені в п.10 та п.11 відповідно даного Порядку.

Одночасно інформуємо, що відповідно до п.12 цього Порядку одноразово у 2021 році суб’єкти господарювання можуть отримати компенсацію за період з 2019 по 2020 роки за напрямами та у розмірі, визначеними пп. 1 і 2 п. 4 та п. 5 цього Порядку. Для отримання компенсації витрат на садивний матеріал і роботи за зазначений період суб’єкти господарювання подають до 1 травня або 15 жовтня 2021 р. обласній комісії (при Закарпатській ОДА)  перелік документів, визначений пп. 1 п. 9 цього Порядку. За період з 2019 по 2020 роки суб’єктам господарювання не нараховується компенсація, якщо відповідні насадження не обліковуються на їх балансі на дату подання документів.

До комісії Мінекономіки суб’єкти господарювання подають до 1 травня або 15 жовтня 2021 р.:

документи, зазначені у п.10 цього Порядку, -  для отримання компенсації за об’єкти, введені в експлуатацію у період з 2019 по 2020 роки;

документи, зазначені у пункті 11 цього Порядку, -  для отримання компенсації за лінії, придбані у період з 2019 по 2020 роки.

Детально з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства, умовами та вимогами щодо отримання коштів можна ознайомитися за посиланням:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/587-2005-%D0%BF#Text

За додатковою інформацією просимо також звертатися до департаменту агропромислового розвитку Закарпатської ОДА за адресою м. Ужгород, пл. Народна, 4, контактна особа Павлик Сніжана, начальник відділу рослинництва, землеробства, продовольства та механізації сільського господарства, тел. (0312)63-05-19.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux