Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Інформація про роботу комісії з питань захисту прав дитини у 2021 році
Служба у справах дітей, опубліковано 04 лютого 2022 року о 10:20

Упродовж 2021 року проведено 23 засідання комісії з питань захисту прав дитини на яких розглянуто 217 заяв мешканців Мукачівської міської територіальної громади. Найбільше батьки зверталися до органу опіки та піклування виконавчого комітету Мукачівської міської ради із заявами про надання дозволу для здійснення правочину стосовно нерухомого/рухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти. Із 113 такого роду заяв, 106 заявникам погоджено здійснення відповідних правочинів, 7 – відмовлено, у зв'язку з порушенням майнових прав дітей.

Розглянуто 49 заяв про визначення місця проживання та реєстрації дітей без згоди одного з батьків, 21 - про  вирішення спору між батьками щодо участі одного з них у вихованні дитини та порядок побачення з дитиною того з батьків, який проживає окремо від дитини. За результатами розгляду даних питань всі рішення комісії прийнято в інтересах дітей. 

Враховуючи право кожної дитини на проживання, виховання в сімейному оточенні, рішенням комісії погоджено утворення у місті ще однієї прийомної сім’ї та влаштування до неї трьох статусних  дітей; влаштування 4 дітей, яким надано статус, до дитячих будинків сімейного типу; встановлення опіки/піклування над 11 дітьми, які залишились без батьківського піклування.

Заслухано 11 батьків, які неналежно виконують батьківські  обов’язки щодо виховання, утримання власних дітей. За результатами розгляду - двом дітям надано статус та влаштовано до ДБСТ, трьох дітей відібрано від матері та, на час її лікування, влаштовано до дитячих закладів. Скеровано листи до відділу поліції про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання ними батьківських обов'язків, до Центру надання соціальних послуг Мукачівської міської ради про вивчення потреб дітей та взяття сімей з дітьми під супровід.

За рекомендацією комісії підготовлено та направлено до суду 5 позовних заяв про позбавлення 7 батьків батьківських прав по відношенню до 12 дітей.

Розглянуто 2 заяви мешканців міста з числа внутрішньо переміщених осіб та за рекомендацією комісії рішенням виконавчого комітету Мукачівської міської ради надано 1 дитині та 1 особі статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, на території Луганської та Донецької областей. 

З метою забезпечення найкращих інтересів кожної дитини, яка зростає та виховується в сімейному оточенні, реалізації її права на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист для 34 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах та 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, затверджено склад міждисциплінарних команд та індивідуальних планів. Внесено зміни, доповнення до індивідуальних планів для 16  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux