Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Інформація про технологію Діпфейк
Міська рада, опубліковано 03 березня 2022 року о 09:57

Всі ви, напевно, чули про технологію Діпфейк (англ. deepfake; поєднання слів deep learning («глибинне навчання») та fake («підробка») — методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті; її використовують для поєднання і накладення одних зображень та відео на інші зображення або відеоролики. На практиці ж це означає, що комп'ютерні алгоритми навчилися «оживляти» фотографії, синтезувати голос людини, замінювати обличчя на певному відео. У результаті утворюється контент, зовні який майже не відрізняється від реального.

І всі ви, напевно, в певний час, на хвилі хайпу додатку FakeApp, накладали своє обличчя на популярні відрізки з фільмів, швидко стаючи чи Джеймсом Бондом, чи взагалі змінюючи свою стать, й викладали це у свої соціальні мережі. При чому все виглядало дуже реалістично.

Це все до чого? 

Коли на початку лютого 2022 року конфлікт з Росією почав набирати обороти, вона активізувала всі доступні їй інструменти гібридної війни, а саме інформаційного впливу, починаючи один за одним фабрикувати відеоролики, дуже "дешеві" за своєю якістю: то дитсадок начебто ЗСУ обстріляли у Станиці Луганській, то начебто ЗСУ готує хімічну диверсію на території ОРДЛО, то так звані "ЛНР" та "ДНР" починають масову евакуацію населення.

Всі ці фейки розбивалися об інформаційний щит України, яка спростовувала всю цю "показуху". Але Росія не зупиняється, й вирішила йти далі: використати вищезгадану технологію Діпфейк у такий час, коли вона вважатиме, що Україна виснажена, й хоче здати свої державні інтереси. Але, по-перше, цього ніколи не станеться, а по-друге, ГУР володіє розвідданими, які кажуть про те, що у подібному відео може бути використано обличчя Президента України Володимира Зеленського.

Тому знайте: подібне відео буде фейком, мета якого посіяти паніку, дезорієнтувати, зневірити, схилити наші війська до капітуляції.

Але як каже відоме прислів'я, "Хто володіє інформацією, той володіє світом". Тому ми, українці, вже запаслись попкорном, й з нетерпінням чекаємо на цей "шедевр" від Росії.

https://www.youtube.com/watch?v=titiYg843Kk

Слава Україні! 

Разом до перемоги! 

Україна — понад усе!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux