Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Комітет з питань економічного розвитку рекомендує прийняти за основу доопрацьований законопроект, яким передбачається узгодження законодавства у сфері оренди та приватизації державного та комунального майна
Секретаріат ради, опубліковано 27 січня 2023 року о 13:40

На засіданні Комітету з питань економічного розвитку було розглянуто проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди державного та комунального майна (реєстр. №6102) та альтернативні до нього (реєстр. №6102-1, реєстр. №6102-2).

Законопроектами реєстр. №6102, реєстр. №6102-1 передбачається удосконалити окремі етапи передачі державного та комунального майна в оренду, що дозволить зробити процес більш зручним та ефективним, а також узгодити положення Закону про оренду з низкою інших законів, які також регулюють відносини з використання державного та комунального майна, для уникнення неоднозначного тлумачення таких норм орендодавцями та потенційними орендарями.

Метою законопроекту №6102-2 є встановлення пільгового режиму отримання в оренду державного і комунального майна орендарями, які потребують соціального захисту, здійснюють соціально значиму діяльність, зокрема забезпечують реформу шкільного харчування, та узгодження положень Закону про оренду з низкою інших законів, які також регулюють відносини з використання державного та комунального майна, для уникнення різного тлумачення таких норм орендодавцями та потенційними орендарями.

Під час обговорення народні депутати України - члени Комітету зазначили, що на сьогодні є необхідність прийняття відповідного законопроекту, але не в запропонованих редакціях. За результатами обговорення було ухвалено рішення доопрацювати вищезазначені законопроекти, внести доопрацьований народними депутатами України - членами Комітету проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо узгодження законодавства у сфері оренди та приватизації державного та комунального майна на розгляд Верховної Ради України, рекомендувати включити його до порядку денного сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux