Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Кожна дитина має право на належні умови проживання
Служба у справах дітей, опубліковано 05 лютого 2021 року о 10:32

Згідно з повідомленням служби у справах дітей Херсонської ОДА інспекторами Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Херсонській області біля міського сміттєзвалища м. Херсон у січні цього року виявлено родину мешканців міста Мукачева ромської народності з двома малолітніми дітьми, які проживали  в антисанітарних умовах у халупах зроблених з непотребу.

Працівниками служби у справах дітей Мукачівської міської ради  проведено перевірку за місцем реєстрації та постійного проживання сім'ї. Встановлено, що родина складається  з двох батьків, їх повнолітньої доньки та двох онуків. Ромська сім'я мешкає в одній кімнаті, є кухня, наявні продукти харчування, одяг та взуття відповідно до віку дітей. У найменшої дитини наявні предмети особистої гігієни, дитяче харчування та візочок. Для дітей облаштовані місця для сну. Під час спілкування стало відомо, що дана родина разом з родичами з  міста Сваляви часто виїжджає на сміттєзвалище для сортування сміття, збирають і здають металолом, таким чином  заробляючи гроші на проживання. 

Одночасно з’ясовано, що у семимісячного маляти відсутнє свідоцтво про народження, а у жінки, яка назвала себе мамою дитини, відсутні документи, які засвідчують її особу, наявне  лише свідоцтво про народження. За цих обставин молода жінка не може зареєструвати народження дитини та оформити виплати державної соціальної допомоги.

З метою соціального захисту немовляти,  підготовлено проєкт рішення органу опіки та піклування виконавчого комітету Мукачівської міської ради про надання дозволу бабусі для проведення реєстрації народження внука. Матері дитини надано консультацію,  її скеровано до міграційної служби для  виготовлення паспорта громадянина України.

Відносно дитини десятирічного віку - то вона навчається в одній зі шкіл міста, постійно проживає з біологічною бабусею. Мати хлопця зареєстрована у м. Мукачеві, фактичне місце її перебування м. Чоп. У неї на вихованні та утриманні є ще двоє дітей - семи та трирічного віку. Мати отримує кошти державної соціальної допомоги.

Службою у справах дітей скеровані листи до управління праці та соціального захисту населення Мукачівської міської ради щодо перевірки цільового використання коштів державної соціальної допомоги та поліції - про встановлення точної адреси місця проживання матері десятирічної дитини та притягнення останньої до адміністративної відповідальності. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux