Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Можливість отримання пільгового природного газу для виробників соціально значущих товарів
Відділ економіки, опубліковано 17 лютого 2022 року о 11:45

Інформуємо, що Кабміном України затверджено механізм пільгового постачання природного газу власного видобутку для виробництва продуктів, що мають істотну соціальну значимість.

Відповідно до наказу Мінагрополітики України від 05.01.2022 № 3 до переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість, включено виробників борошна пшеничного (КВЕД  - 10.61), молока пастеризованого (КВЕД – 10.51), хліба житньо-пшеничного (КВЕД – 10.71), яєць курячих (КВЕД – 01.47), птиці (тушка куряча)(КВЕД – 10.12) та олії соняшникової (КВЕД – 10.41).

Звертаємо увагу, що з метою отримання пільгового природного газу для визначених виробників продуктів, що мають істотну соціальну значимість повинна бути наявність відповідного суб'єкта господарювання у переліку суб'єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість, затвердженому наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України з підтвердженими кодами та видами економічної діяльності.

Також звертаємо увагу на те, що обсяги потреби суб’єктів господарювання у пільговому газі наразі розраховуються та в подальшому використовуються виключно для виробництва продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість, зазначених  вище.

Для включення у зазначений перелік, суб'єкт господарювання повинен подати до 24 лютого 2022 року звернення із зазначенням інформації про постачальника природного газу, що не є постачальником «останньої надії», до Закарпатської обласної державної адміністрації, зокрема департаменту агропромислового розвитку ( м. Ужгород, пл. Народна, 4,каб. 226) з додаванням власноруч завіреного витягу з ЄДР 

Примірне звернення суб'єкта господарювання доступне для завантаження.

Довідково інформуємо щодо переліку ключових нормативно-правових актів, якими передбачено отримання пільгового природного газу:

Постанова КМУ від 12.01.2020 №1 „Про внесення зміни до пункту 414   постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236”;

Постанова КМУ від 22.04.2020 №341 „Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення”(із змінами);

Постанова КМУ від 12.01.2022 №19  „Про затвердження  Порядку  організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість”;

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 05.01.2022 №3 „Про затвердження переліку суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є, зокрема, виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значимість” (із змінами).

Зазначені нормативно-правові акти знаходяться у вільному доступі на офіційних веб- ресурсах центральних органів виконавчої влади (Кабінет Міністрів України, Мінагрополітики, Міненерго).



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux