Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Мукачево гостинно приймає сім’ї з дітьми із зони бойових дій
Служба у справах дітей, опубліковано 19 серпня 2022 року о 11:50

Мукачево гостинно приймає сім’ї з дітьми із зони бойових дій. Попри це є непоодинокі випадки зловживання гостинністю. В черговий раз працівниками служби у справах дітей Мукачівської міської ради спільно з представником сектору ювенальної превенції Мукачівського районного управління поліції та фахівцями Комунальної установи «Центру надання соціальних послуг Мукачівської міської ради» виявлений випадок неналежного виконання батьківських обов’язків з боку переселенки з Енергодара.

Під час відвідин встановлено, що молода жінка та двоє діток, 7-ми та 3 річного віку, проживають у орендованій двох кімнатній квартирі. На час обстеження мати спала, а дітки сиділи голодні біля неї, небайдужа  сусідка їх нагодувала. У квартирі безлад та сморід, відсутні будь-які харчові продукти. Обличчя жінки та її тіло у гематомах та синцями. Як з’ясувалось, її побив співмешканець з яким вона пиячила два тижні, між ними виникали сварки та бійки. Чоловік після чергового виклику поліції втік у невідомому напрямку. Горе-мати, продовжувала пиячити та чинити  психологічне насилля над старшою дівчинкою. 

Дитина розповіла, що вони раніше проживали у хостелі в одному із сіл нашої області, але за ініціативи дяді вони приїхали до Мукачева. Також малолітня повідомила, що в них із сестричкою є тато з яким мама розлучилась, місце його знаходження їй невідоме.

У зв’язку з поганим самопочуттям, головокружінням - лікарями швидкої допомоги переселенку доправили до КНП «Мукачівська центральна районна лікарня». Їй надано медичну допомогу, проведено рентгенологічне дослідження черепа, консультації лікарів травматолога та невролога. Діагноз: Поверхнева травма волосистої частини голови. Алкотест -1,92%.

 Дівчат тимчасово поміщено  до притулку для дітей. Меншій дитині виготовлено повторне свідоцтво про народження.

Наразі мати повернулась за місцем реєстрації, як внутрішньо переміщена особа, де зараз нею  опікуються  волонтери. Вона та діти, отримують всі види державної соціальної допомоги. А місцева  служба у справах дітей вирішує питання повернення  дітей матері та їх соціальний захист.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux