Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Мукачево – в трійці кращих «прозорих» міст України
Міська рада, опубліковано 13 квітня 2023 року о 10:42

Програма  Transparent cities/Прозорі міста презентувала результати дослідження стану прозорості 70 міст України в умовах дії воєнного стану за новою методологією. Це дослідження стану прозорості міст в умовах війни не є лінійним продовженням Рейтингування прозорості. Методології суттєво відрізняються за шкалами оцінювання та мають іншу кількість індикаторів. 

Проєкт реалізується за підтримки програм European Union in Ukraine.

«Прозорі» у цьогорічному дослідженні — Мукачево, Дніпро, Львів.

З перших днів війни в Мукачеві не відмовлялись від практики впровадження відкритих даних для мешканців громади. Навпаки – всі міські сервіси наповнювалися новим функціоналом. Це насамперед відчули й тисячі вимушених переселенців, яких з перших днів війни приймало Мукачево. 

Сьогодні у місті офіційно зареєстровано близько 27 тисяч внутрішньо переселених осіб, з них понад 8 тисяч дітей. В перші місяці війни для реєстрації переселенців, цілодобово та без вихідних працювали місцевий ЦНАП та спеціалісти управління соціального захисту міської ради, для того, аби забезпечити оформлення та видачу довідок для внутрішньопереміщених осіб та відповідної матеріальної допомоги.

Частина з них повернулася у рідні домівки – частина ж залишилася у нашій громаді. 

За результатами 2022 року наш ЦНАП зайняв друге місце в країні за кількістю послуг наданих внутрішньо переселеним особам. 

Реагуємо на вимоги часу. Минулоріч в Мукачеві відбувалася активна дерусифікація.

7 квітня 2022-го,демонтували памʼятник Олександру Пушкіну – поету, що став символом російської імперської політики.

Він став першим демонтованим памʼятним знаком Пушкіну в Україні у відповідь на суспільний запит очистити публічний простір країни від символів, повʼязаних із російською імперською політикою. Цей запит особливо зріс після повномасштабного вторгнення росії.

На виконання загальноміського плебісциту з центральної частини міста демонтували радянський монумент – обеліск слави на честь солдатів, загиблих у світовій війні. Також відбулося перепоховання радянських військових на міське кладовище. Раніше у місті зняли радянський танк.

Змінили назви 78 вулиць, скверів, площ та провулків, які названо на честь російських діячів політики, літератури та мистецтва.

В міськраді працюють і над очищенням влади. 

Зокрема, ще 23 березня було достроково припинено повноваження секретаря міської ради, яка була представницею забороненої партії — опзж та відмовилася визнавати росію країною-агресором. 

У червні минулого року Мукачівська міська рада, другою в країні серед місцевих рад  призупинили повноваження депутатів від опзж. 

В місті підтримують бізнес та підприємців, які були вимушені здійснити релокацію. 

Наразі маємо в місті більше 50-ти підприємств їм надають консультаційну підтримку та супровід, а також створили коворкінг-центр. Його відкрили для тіснішої комунікації між підприємцями які приїхали з гарячих точок, місцевим бізнесом та владою.

Пріоритетом  й надалі ставимо завдання забезпечити громадян якісними послуги. 

Два роки тому відбулось відкриття третього в Україні  і першого на Закарпатті сучасного Дія Центру.

Центр є найбільшим в області за площею приміщення, де у комфортному, просторому, безбар`єрному просторі більше як 80 тисяч жителів громади та внутрішньо переміщені особи можуть отримати 459 адміністративних послуг та супутні сервіси. 

Протягом 2022 року Дія Центром надано понад 90 тисяч адміністративних послуг та отримано багато позитивних відгуків про його роботу.

Тут відсутній контакт з чиновником: адміністратори фронт-офісу приймають документи, які вже обробляють у бек-офісі. 

У Дія Центрі працюють фахівці, які щодня отримують зворотній зв’язок від мешканців. Саме це і дозволяє покращувати Мукачево, реагуючи на потреби громади.

З часу складання рейтингу «Трансперенсі Інтернешнл Україна» ставили амбітні цілі буди одним з кращих в Україні. 

Починали з 44-го місця, і змогли суттєво покращити свої позиції в рейтингу за ці роки.

Й надалі будемо ставити вимоги щодо високого рівня прозорості нашої роботи.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux