Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Мукачівська міська бібліотека для дітей підготувала цікаву розповідь про автора історій Вінні-Пуха - письменника, поета і драматурга Алана Мілна
Відділ культури, опубліковано 19 січня 2021 року о 12:20

Відомий письменник, поет і драматург Алан Мілн, який подарував світу Вінні-Пуха, народився 18 січня 1882 року в Кілберні, Лондон, Великобританія. Повне ім'я - Алан Александр Мілн.  

Вчився в невеликій приватній школі, власником якої був його батько, Джон Мілн. Одним із його вчителів у 1889—1890 був Герберт Уеллс. Потім поступив у Вестмінстерську школу, а потім - в Трініті-коледж Кембріджа, де з 1900 по 1903 рік вивчав математику.  

Бувши студентом, він писав замітки в студентську газету "Grant". Зазвичай він писав разом зі своїм братом Кеннетом, і вони підписували замітки ім'ям АКМ. Роботи Мілна були помічені, і з ним став співпрацювати британський гумористичний журнал "Панч", згодом Мілн став там асистентом редактора.  

У 1913 році Мілн одружився на Дороті де Селінкурт, в 1920 році у них народився єдиний син — Крістофер Робін Мілн. Писати історії про Вінні-Пуха Мілн почав для свого сина. До виходу в світ книг про Вінні-Пуха Мілн вже був досить відомим драматургом, проте успіх Вінні-Пуха придбав такі масштаби, що інші твори Мілна зараз практично невідомі.  

Перша книга про Вінні Пуха була опублікована в 1926 році, а друга - "Будинок на Пуховому узліссі" в 1928 році. Книга Мілна "Світ Пуха" виграла премію Lewis Carroll Shelf Award в 1958 році.  

Мілн брав участь в Першій світовій війні як офіцер британської армії. Пізніше він написав книгу "Світ з честю", в якій засуджував війну.  

Алан Мілн помер 31 січня 1956 року. Після смерті письменника, його вдова продала права на Вінні Пуха компанії Walt Disney. 

Довідка про книгу: 

Герой книги ведмедик отримав ім'я від однієї з реальних іграшок Крістофера Робіна, сина автора. Так само були вигадані й інші персонажі: маленький Паць, віслюк Іа-Іа, Кенга, Кролик. 

До речі, ці іграшки Крістофера Робіна зберігаються у дитячому відділі Нью-Йоркської публічної бібліотеки. У Великобританії охають та ахають з цього приводу, вважаючи подібний стан речей втратою культурної спадщини. 

Добрий та трохи незграбний ведмедик спроможний навчити дітей та дорослих досить простим, але важливим істинам. І робить це з гумором!  

Виявляється, що існує  один факт, той, хто щодня читає "Вінні-Пуха", поступає  мудро.

Тому що, читаючи, він може посміхнутися, зареготати, посумувати, розгадати таємницю, злякатися, розмірковувати і щодня мати відмінний настрій! 

Щоб читати щодня "Вінні-Пуха", завітайте до бібліотеки, книги чекають на вас!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux