Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Мукачівська міська бібліотека для дітей пропонує для дітей книги про любов Землі
Управління освіти, культури, молоді та спорту, опубліковано 17 червня 2022 року о 11:31

Список книг, що розповідають про екосвідомість, про те як сортувати сміття, про любов до Землі, про вміння її берегти підготувала для своїх читайликів Мукачівська міська бібліотека для дітей. 

Книги ці науково-популярні та художні обов'язково сподобаються діткам завдяки сучасному дизайну й легкому тексту. 

Отож, до вашої уваги:

  • Мартін Дорі. Діти проти пластику 

Хочеш стати супергероєм? Супергероєм, який рятує океани, який дбає про майбутнє — і своє, і цілої планети? Тоді ця книжка саме для тебе. Письменник розповідає, як піклуватися про планету, і радить, як щодня боротися зі шкідливим пластиком у побуті. 

  • Ентоні Робінсон. Нове життя для старих речей 

З допомогою цієї книжечки дитина не лишень розгляне чудові ілюстрації, а й почитає невеличкий інформативний текст і поспілкується з дорослим на різноманітні теми, що дасть поштовх до подальшого активного розвитку. Всередині кожної книжки — рівнева таблиця. А ви здаєте речі на переробку? Дізнайтеся, що можна використовувати чи переробляти повторно, і чому це так важливо. 

  • Чому ми любимо (і не любимо) ПЛАСТИК? 

Книжка не закликає повністю відмовитися від пластику, так само як і не заохочує до бездумного його використання. Вона висвітлює загальну картину: з чого виготовляють пластик, як застосовують у різних галузях, чому виникає проблема з використаними пластиковими речами і як людство навчилося з цією проблемою боротися. Достатньо проста, щоб бути зрозумілою дітям, ця книга водночас достатньо глибока, щоби розбудити свідомість дорослих. 

  • Татуся Бо. Екопригоди суперкомпанії 

У Метушливому місті біда: через купи відходів помирає остання Деревоквітка. Хто врятує її та мешканців міста? Команда супергероїв-прибиральників знає свою справу: тут прибрати, те відсортувати, а це переробити. Їм під силу очистити не лише нашу планету, а й увесь космос!  Вирушай у пригоди разом з веселою компанією супергероїв та врятуй Всесвіт, сортуючи відходи. 

  • Лолл Кірбі. Я можу врятувати планету

Як дитина може врятувати планету? Наприклад, прочитавши цю книжку. Тут уміщено розповіді про дванадцятьох школярів-екоактивістів з усього світу, які мотивують не лише дітей, але й дорослих. Герої книжки свідомі, небайдужі, вигадливі, тож роблять усе можливе для збереження довкілля. Хтось захищає носорогів в Африці, хтось прибирає узбережжя в Австралії, а хтось компостує сміття в Україні. 

  • Зберегти ліс. Зберегти місто 

«Екокнига» - це справжній посібник із порятунку планети! З нею маленькі чомусики навчаться оберігати ліси, дбати про тварин і рослини, економити ресурси. Щоб виконати завдання, треба пройти справжній квест: зібрати дані про ліс, про місто, розвинути суперздібності та ознайомитися з екопам’ятками. Після успішного виконання завдань юний дослідник стане найкращим екогероєм в історії! 

  • Галина Ткачук. Книжка про сміття 

Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття — таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися.

  • Гайди Говарт. Маленьке диво. Історії про малюків, які змінюють світ 

Кожен із нас може творити дива і змінювати світ. Дракончик Трісь був не таким, як усі. І це врятувало цілий ліс! А Маленький Робот, хоч і не мав серця, виявився таким добрим, що став найкращим другом для лісових мешканців. Це історії про те, як важливо вірити у свої сили, навіть, якщо ти маленький. Історії про те, що варто дбайливо ставитися до природи. І про те, що всі ми різні, але це не заважає нам дружити.

  • Джес Френч. Як допомогти їжачкові та захистити полярного ведмедя 

Всім тваринам та середовищам існування, починаючи від жуків та метеликів, і до полярних ведмедів, потрібен наш захист. У цій чудово ілюстрованій книзі як діти, так і дорослі! дізнаються про тринадцять різних місць існування живої природи – сади, живоплоти, пустища, ліси, високогір’я, заболочені місця, узбережжя, прісні води, океани, савани, джунглі та гори, а також прості буденні способи захисту їх. Виявляється, допомогти їжачкам у власному саду дуже просто. Треба лише трохи креативності. Книга складається з низки корисних лайфхаків, відкривши які та впроваджуючи в житті, можна досягти значного прориву в охороні навколишнього середовища. 

Топ книг про екологію чекають на вас у бібліотеці для дітей. 

Чим раніше ви прочитаєте про те, наскільки важливо належно ставитися до природи, тим вищі ваші шанси вирости свідомою в екологічному плані людиною.

А книги обов’язково допоможуть у цьому.

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux