Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Мукачівська міська центральна бібліотека ім. О. Духновича рекомендує прочитати підбірку нових книг
Управління освіти, культури, молоді та спорту, опубліковано 05 березня 2021 року о 14:30

Три довгих зимових місяці з холодами, снігопадами та морозами залишилися позаду, і на календарі - березнь.

Весна – поетично-піднесений час, коли разом із розквітом природи у людей розквітають думки. Нам хочеться змінюватися, осягати, пізнавати та любити.

Рекомендуємо прочитати в перший тиждень весни.

Ці книги з’явилися у бібліотеці завдяки Український інститут книги

Талан, С. Букет улюблених квітів / С. Талан. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019 . — 288 с.

Тамара любила лілії. Особливі, неповторні… Ці ніжні квіти нагадували їй про маму — гарну, тендітну та водночас сильну жінку… Мами не стало, коли Тамара була зовсім дитиною. Вона досі пам’ятає той жахливий день. Відтоді щороку на могилі матері з’являється кошик із чудовими ліліями. Тамара марно намагалася дізнатися, від кого він. Так само марно вона прагла дізнатися правду про батька… У річницю маминої загибелі Тамара зустрічає на кладовищі чоловіка, який називає себе знайомим матері. Жінка розуміє, що він знає більше, ніж говорить…

Кіз, Д. . Квіти для Елджернона / Д. Кіз; пер. з англ. В. Шовкун. — Харків: Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020 . — 304 с.

Чарлі Гордон — розумово відсталий, але у нього є друзі, робота, захоплення і непереборне бажання вчитися. Він погоджується взяти участь у небезпечному науковому експерименті, який може зробити його найрозумнішим... 

Яку ціну маємо ми платити за свої бажання? Чи варті вони того? Пронизлива історія, яка нікого не залишить байдужим! Мабуть, один з найлюдяніших творів у світовій літературі. 

"Квіти для Елджернона"- це не просто книга. Історія, яку ти не зможеш забути. 

Руїс, К. Володар туману / К. Руїс. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019 . — 192 с.

Родина тринадцятирічного Макса переїздить до тихого прибережного містечка. Та з першого ж дня хлопець відчуває щось дивне. Ці старовинні будівлі та химерні вулички — наче живі. І ці скульптури — здалося, чи вони ворушаться? Стрілки годинників тут інколи починають рухатися у зворотному напрямку. А під час буревію з морського дна підіймаються затонулі кораблі. Загадкою оповита історія колишнього господаря будинку, де оселилася родина Макса. Та ось дивний доглядач маяка розповідає легенду про безжалісного й могутнього Володаря Туману, який століттями панував у цих краях. А тепер він повернувся, щоб зібрати борги минулого…

Мойєс, Дж. Останній лист від твого коханого / Дж. Мойєс; пер. з англ. Т. Заволко. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017 . — 400 с.

У пошуках цікавого матеріалу, молода журналістка на ім'я Еллі натикається в архіві на старі листи, написані палким закоханим чоловіком. Слова в листі настільки щирі та зворушливі, що вона вирішує відшукати ким вони були написані та кому призначалися. Але Еллі не могла й подумати, що поки буде шукати чуже кохання, знайде своє. А за півстоліття до цього молода аристократка Дженніфер потрапляє в автокатастрофу, яка забрала у неї пам'ять. Вона погано пам'ятає своє життя до аварії та відчайдушно намагається дізнатися, хто надсилав їй любовні листи, підписавшись загадковою літерою «Б». Чи вдасться їй дізнатися правду та повернути втрачені спогади?

Н, Нікалео. Львів. Спогади. Кохання / Н. Нікалео та ін. — Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019 . — 320с.

Моменти стають спогадами. Миттєвості — посмішками на світлинах, теплими історіями, які зігрівають серце. Пам’ятаєш, як усією родиною святкували Різдво у засніженому Львові, присипаному цукровою пудрою снігу? І як ми зустрілися вперше в цьому місті? Як шукали затишку і тепла у привітних кав’ярнях? Як цілувалися під дощем? Стільки історій трапилося в цьому фантастичному місті солодкого кохання та терпкого шоколаду! Художники й музиканти, мрійники, закохані та самотні, місцеві і приїжджі — тут кожен знайде на денці горнятка присмак світлої надії. Хтось зустріне свого янгола-охоронця, хтось — пристрасне кохання чи здійснення мрії. І найцінніше дещо, про що мріє кожен з нас...

Н. Гурницька. Львів. Кава. Любов/ Н. Гурницька, Г. Вдовиченко, В. Гранецька та ін.— Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015 . — 272с.

Це історії про закоханих та покинутих, про щасливих і тих, хто загубив себе, про романтику та буденність, про жінок і чоловіків, про тебе й про мене. Деякі з цих оповідань солодкі, як збиті з ваніллю вершки або справжнє кохання. Інші — гіркі, як свіжозварена кава або спогади про доленосні події нашого недалекого минулого. Треті ще довго залишають по собі аромат цинамону, мускатного горіха та містичних збігів... 

Думками, які народжуються за горнятком кави, діляться Наталія Гурницька, Галина Вдовиченко, Вікторія Гранецька, Дара Корній та інші автори.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux