Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Мукачівські депутати закликають обласну раду не продавати аптеку в центрі міста
Міська рада, опубліковано 25 березня 2021 року о 12:14

Депутати Мукачівської міської ради прийняли звернення до голови Закарпатської обласної ради Олексій Петрова щодо недоцільності продажу аптеки в центрі Мукачева.

Йдеться про будівлю в центральній частині міста площею майже 500 метрів квадратних, яку обласна рада планує продати за ціною в рази менше за ринкову. Як зазначив міський голова Андрій Балога будівля була свого часу у комунальній власності міста, але згодом її без згоди громади передали у власність обласної ради. На сесії міський голова оприлюднив заяву до правоохоронних органів, які б вжили заходи щодо втрати комунального майна міста та дослідили факту заниження вартості майна у разі продажу.

Міський голова пропонує обласній раді передати майно в оперативне управління міста. Тут міська влада пропонує відкрити «Соціальну аптеку»

Відеокоментар: Андрій Балога, Мукачівський міський голова

Текст звернення: 

На території міста Мукачево на площі Кирила і Мефодія, 35 розташовані вбудовані нежитлові приміщення комунальної власності Закарпатської обласної ради, в яких функціонує аптека на умовах оренди. Будівля в стилі модерн, 1910- 1920 рр. побудови, в якій початково була розміщена аптека, яка відноситься до унікальної забудови, пропонованої до внесення в реєстр пам’яток архітектури місцевого значення міста Мукачева. 

«Мешканці міста Мукачево стурбовані інформацією про продаж цих нежитлових приміщень, оскільки вважають, що в час розповсюдження короновірусної хвороби (COVID-19) недоцільно здійснювати продаж об’єктів, які забезпечують доступними ліками населення Мукачівської міської територіальної громади. У місті Мукачево функціонує Мукачівське міське комунальне підприємство «Соціальна аптека», яке надає послуги з продажу медикаментів для населення за пільговими цінами та потребує додаткових приміщень. Перебування цих нежитлових приміщень по площі Кирила і Мефодія, 35 в комунальній власності Мукачівської міської територіальної громади сприяло б забезпеченню малозабезпеченого населення доступними ліками. На підставі вищевикладеного, просимо Вас передати нежитлові приміщення комунальної власності Закарпатської обласної ради, які розташовані по пл. Кирила і Мефодія, 35 в м. Мукачево до комунальної власності Мукачівської міської територіальної громади», - йдеться в тексті звернення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux