Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
На позачерговій сесії Мукачівської міської ради прийнято рішення Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади за 2022 рік
Відділ економіки, опубліковано 31 січня 2023 року о 17:20

Інформація про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади за 2022 рік. містить аналіз показників діяльності суб’єктів господарювання всіх галузей економіки територіальної громади, установ, організацій та виконавчих органів Мукачівської міської ради.

Протягом 2022 року було реалізовано 45 місцевих цільових програм. Фінансування заходів даних Програм проводилось відповідно до потреби та склало в сумі 963,1 млн. грн. Виконання становить - 92,3 відсотки.

Слід зазначити, що діяльність Мукачівської міської ради спрямовувалася на підвищення рівня надання медичних, соціальних, освітніх послуг, розбудову закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, надання адміністративних послуг, покращення матеріально-технічної бази.

На початку червня за рахунок коштів Національної служби здоров’я України було відкрито два нові стаціонарні відділення КНП “Лікарня Св. Мартина”, зокрема судинної хірургії та кардіології. Відділення оснащені новими операційними, новітнім медичним обладнанням, завдяки якому лікарі можуть виконувати складні операції серця та судин. У грудні 2022 року було відкрито нове педіатричне відділення на базі КНП “Лікарня Св. Мартина”.

Також у звітному періоді було відкрито окремий підрозділ Патрульної поліції у місті Мукачеві та поліцейську станцію у Залужанському старостинському окрузі громади.

Протягом 2022 року різних видів державної допомоги виплачено 13 тис. особам на загальну суму 274,8 млн. грн.

Згідно Програми додаткового соціально-медичного захисту за 2022 рiк матеріальну допомогу отримали 1853 особи на суму 23,4 млн. грн.

На виконання “Програми матеріальної підтримки сімей загиблих під час безпосередньої участі у бойових діях, забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування військової агресії російської федерації проти України” використано за 2022 рік – 2 820,0 тис. грн. на матеріальну допомогу 70 членам сімей загиблих.

Відповідно до Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за 2022 р. використано 9,2 млн. грн.

За підсумками 2022 року обсяг реалізованої продукції підприємствами основного кола за оперативними даними склав 3 млрд 840 млн. грн. або 113 відсотків до відповідного періоду минулого року, рівень середньомісячної заробітної плати у 2022 роцi склав 13 830 грн.

Починаючи з березня 2022 року проводилась робота щодо реалізації Програми Кабінету Міністрів України з релокації українських підприємств. Зокрема на територію Мукачівської міської територіальної громади переміщено 52 суб’єкти господарювання різних сфер діяльності. Релокованим суб’єктам господарювання постійно надавалася інформаційно-консультативна підтримка з різних питань, зокрема щодо пошуку працівників, організації перевезення обладнання, бронювання працівників, питань податкового законодавства, перереєстрації бізнесу та участі в різних конкурсах та грантових проєктах.

Станом на 01.01.2023 р. в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) кількість юридичних осіб в Мукачівській міській територіальній громаді становить - 2 787 од.

 В Центрі надання адміністративних послуг мешканці громади та суб’єкти господарювання мають можливість отримати 455 адміністративних послуг. Взято на облік та видано довідок для внутрішньо переміщених осіб – 26 233 внутрішньо переміщених осіб. Протягом звітного року призначено допомогу особам 17 994 внутрішньо переміщеним особам на суму 227,5 тис. грн.

У жовтні 2022 року розпочато роботу щодо надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ у ЦНАПі Мукачівської міської ради по запровадженню послуги з реєстрації, перереєстрації колісних транспортних засобів усіх категорій; видачі нового посвідчення водія на право керування транспортними засобами замість втраченого або викраденого тощо.

На пенсійному обліку на 01 січня 2023 року по по м. Мукачево перебуває – 16 947 пенсіонерів, із них 4 699 працюючі пенсіонери. Середній розмір пенсійної виплати за 2022 рік склав 3745 грн.

На території громади діють 116 ОСББ, в тому числі за 2022 рік створено 5 ОСББ. В рамках Програми підтримки та стимулювання створення ОСББ з бюджету громади у 2022 році використано 1,6 млн. грн.

Відповідно до Програми проведення поточних ремонтів, в тому числі з усунення аварій в житловому фонді проведено ремонти покрівель 24 багатоквартирних будинків на загальну суму понад 7 млн. грн.

 В 2022 році на виконання Програми експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального місцевого значення з бюджету громади виділено 19,9 млн. грн., зокрема проводились ремонтні роботи під’їзних та центральних автошляхів, які не знаходяться на балансі Мукачівської громади у населених пунктах старостинських округів.

За поточний рік використано коштів бюджету розвитку Мукачівської міської територіальної громади на здійснення заходів із будівництва, реконструкції об’єктів інфраструктури на суму - 6,9 млн. грн.

З метою забезпечення продовольчої безпеки громади, проводилася робота щодо моніторингу садіння та збору овочевих культур, площ посіву зернових та потужностей для їх зберігання. Також здійснювалось інформування щодо можливостей участі у різних програмах фінансової підтримки галузей рослинництва, тваринництва та виробництва сільськогосподарської продукції.

 У зв’язку з введенням воєнного стану на території України, міською радою було затверджено 17 місцевих програм з підтримки збройних сил України, інших військових формувань, в рамках яких з бюджету громади у 2022 році виділено понад 502 млн. грн. В тому числі для підтримки 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади - 367 млн. грн.

Виконавчі органи Мукачівської міської ради надалі продовжують працювати над виконанням заходів та завдань, передбачених місцевими програмами та в цілому Програмою економічного та соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux