Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Наказ начальника Мукачівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки про проведення загальної мобілізації
Міська рада, опубліковано 27 лютого 2022 року о 14:11

На виконання Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022  “Про введення воєнного стану в Україні”, Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022  “Про загальну мобілізацію”, наказу військового комісара Закарпатського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 25 лютого 2022 року № 24 "Про проведення загальної мобілізації", відповідно до Законів України “Про військовий обов'язок і військову службу” та “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави наказую:

1. Провести на території Мукачівського району мобілізацію людських і транспортних ресурсів в обсягах, визначених планом.

2. Усім військовозобов’язаним, резервістам  що проживають на території Мукачівського району, які мають мобілізаційні розпорядження або у разі отримання ними персональних повісток територіального центру комплектування та соціальної підтримки (органів місцевого самоврядування, житлово-експлуатаційних організацій, інших організацій  або підприємств, установ), з’явитися у терміни та за адресами, вказані в їх мобілізаційних розпорядженнях, персональних повістках або розпорядженнях (наказах) начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки. При собі мати документи та особисті речі, вказані у мобілізаційних розпорядженнях та персональних повістках.

Військовозобов’язаним, які перебувають на військовому обліку в інших районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та тимчасово перебувають на території Мукачівського району у зв’язку з роботою або іншими обставинами, негайно вибути до місця постійного проживання і прибути у пункти, вказані в їх мобілізаційних розпорядженнях, а при неможливості – до Мукачівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

При собі мати документи та особисті речі, вказані у мобілізаційних розпорядженнях та персональних повістках.

3. Військовозобов’язаним, які не отримали мобілізаційних розпоряджень, персональних повісток щодо їх виклику до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, прибути самостійно до Мукачівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. При собі мати військовий квиток та документи, які посвідчують особу.

4. Зміна місця проживання військовозобов’язаним без дозволу начальника Мукачівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки забороняється.

5. Підприємствам, установам, організаціям, усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, громадянам, які є постачальниками транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань, забезпечити доставку та передачу транспортних засобів і техніки у терміни, в обсягах та за адресами, визначними у зведених (часткових) нарядах на поставку техніки під час мобілізації.

6. Органам державної влади, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад, територіальних громад, підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, житлово-експлуатаційним організаціям та домовласникам організувати і забезпечити в установленому порядку:

своєчасне оповіщення військовозобов’язаних, які призиваються на військову службу під час мобілізації, в особливий період, або викликаються до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, постачальників транспортних засобів і техніки національної економіки, яка залучається для забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань;

явку військовозобов’язаних на збірні пункти або у військові частини у терміни та за адресами, вказаними у мобілізаційних розпорядженнях, персональних повістках;

доставку та передачу транспортних засобів і техніки у терміни, в обсягах та за адресами, визначеними у зведених (часткових) нарядах на поставку техніки під час мобілізації;

роботу системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів;

охорону громадського порядку під час проведення оповіщення, збору і поставки мобілізаційних ресурсів до збірних пунктів та військових частин;

розшук громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку;

постійне інформування населення про хід призову громадян на військову службу під час мобілізації, в особливий період;

залучення громадських та волонтерських організацій щодо надання допомоги у проведенні призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

7. Громадяни, які ухиляються від призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період і не з’являються за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, несуть відповідальність згідно із законодавством.      

8. Керівники підприємств, установ і організацій незалежно від підпорядкування та форм власності за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію несуть відповідальність згідно із законодавством.

9.   Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Наказ №53 "Про проведення загальної мобілізації"


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux