Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Пам'ятка щодо дотримання умов та правил приготування їжі при воєнному стані
ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, опубліковано 18 березня 2022 року о 09:45

У зв’язку із запровадженням воєнного стану на території Закарпатської області активно проводиться збір харчових продуктів для гуманітарних потреб та для військових.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Закарпатській області надаються основні рекомендації для гуманітарних штабів щодо збору харчових продуктів, з урахуванням умов воєнного стану та з метою профілактики харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій.

Дотримання простих правил допоможе запобігати виникненню харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій серед цивільного населення та військових:

Залучати до роботи (збір, розвантаження, транспортування харчових продуктів) лише здоровий персонал (без ознак гострих респіраторних вірусних захворювань, підвищеної температури, без ознак кишкових захворювань, без уражень на шкірі), в разі виявлення зазначених ознак - негайне відсторонення від роботи.

Обов’язкова гігієна рук персоналу та використання антисептичних засобів.

Сировина та готові харчові продукти приймаються, зберігаються, транспортуються за можливості окремо! Забезпечуйте умови зберігання харчових продуктів. За відсутності холодильного обладнання, для дотримання температурного режиму, тимчасово в холодну пору можливо передбачити зберігання за межами приміщення на складі, на вулиці.

Оцінюйте цілісність і герметичність пакування харчових продуктів та строки придатності.

При фасуванні харчових продуктів волонтерами бажано перевірити терміни придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти та продумати меню.

При отриманні сировини (м’ясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків, піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м’ясо або риба повністю просмажені, проварені або тушковані.

Особлива увага прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти їх на органолептичні показники якості — яка їжа на вигляд, на запах та на смак. Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології приготування їжі. Салати не варто заправляти до споживання, це прискорить псування продуктів. Не використовуйте качині яйця.

Для приготування їжі вживати воду, що пройшла термічну обробку або бутильовану воду.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux