Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Підбірка книжкових новинок від Мукачівської міська центральна бібліотека імені Олександра Духновича
Управління освіти, культури, молоді та спорту, опубліковано 24 травня 2021 року о 14:47

Друзі! А яку літературу ви любите читати найбільше? Художню, чи можливо історичні книги?

Бібліотечний фонд нашої бібліотеки завдяки українському інститутові книги поповнився книжковими новинками, які варті вашої уваги!

Книги чекають на вас:

  • Кокотюха, А. А. Голова з площі Пігаль / А. А. Кокотюха. – Харків: Фоліо, 2020. – 314 с. — (Ретророман).

Париж, весна 1923 року. Місто Сонця, поволі приходить до тями після Великої війни. Вона змінила світовий порядок, забрала мільйони життів, скалічила долі людей. Відчув на собі зміни й Клим Кошовий. Бойові дії, поразка, табір, і ось тепер — сумне життя емігранта, особи без громадянства та майбутнього. Париж сколихнула страшна подія: на площі Пігаль знайшли відтяту голову. Справа стає для Кошового особистою — у вбивстві підозрюють Магду Богданович, кохану Клима, яку він вважав утраченою. 

  • Кундера, М. Нестерпна легкість буття / М. Кундера; пер. з франц. Л. Кононовича. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. – 320 с. 

Томаш — успішний хірург, а згодом мийник вікон — ніжно любить свою дружину Терезу, втім, не може відмовитися від позашлюбних зв’язків, які виправдовує власною теорією про буцімто різне походження любові тілесної й душевної. Така життєва філософія примушує Терезу страждати впродовж усього шлюбу. Після вторгнення російських танків до Праги подружжя емігрує до Цюриха. Тереза сподівається на нове життя, та чи судилося її мріям збутися? Чи здатна людина перевірити на правильність свій вибір? Адже життя не має дублів, воно водночас і генеральна репетиція, і, власне, вистава. Життя легке, та легкість його нестерпна .

  • Кундера, М. Безсмертя / М. Кундера; пер. з франц. Л. Кононовича. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2020. – 360 с. 

«Безсмертя» — інтелектуальний роман одного із найвизначніших письменників сучасності Мілана Кундери, книга про свободу й непереборний страх смерті, двозначність учинків та відвертість із собою, бажання залишити по собі слід і водночас знищити всі сліди. Грайливий відрух руки немолодої жінки в басейні, наче помах крилець метелика, починає цей роман, міксуючи долі героїв і переплітаючи життя вигаданих персонажів із життями класиків світової літератури. Безсмертя можна означити єдиним помахом руки, але хтозна, чи той жест не сфальшований, підсвідомо не вкрадений у когось.

  • Нотомб, А. Токійська наречена / А. Нотомб; пер. з франц. П. Мигаля. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2020. – 160 с. 

Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі — японець, студент факультету французької філології. Вони обоє — немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі — одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання. 

  • Курков, А. Ю. Добрий ангел смерті / А. Ю. Курков; пер. з рос. В. С. Бойка. – Київ: ДОВЖЕНКО БУКС, 2020. – 377 с.

До рук головного героя гостросюжетного роману Андрія Куркова «Добрий ангел смерті» Миколи Сотникова потрапляють якісь таємничі документи. Ховаючись від людей, які будь-що хочуть їми заволодіти, він вирушає в подорож до Каспійського моря. Поїздка виявляється дуже ризикованою і кардинально змінює життя героя.

  • Курков, А. Ю. Садівник з Очакова / А. Ю. Курков. – Харків: Фоліо, 2020. – 249 с.

Герой роману Ігор і думки не мав куди і до чого приведе його отримана в подарунок міліцейська форма зразка 1957 року. В пригодницькому романі «Садівник з Очакова» на вас, як і на головного героя твору, чекає багато несподіванок. 

  • Луцишина, О. Іван і Феба / О. Луцишина. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. – 392 с.

«Іван і Феба» — роман Оксани Луцишиної, дія якого розгортається в останні роки радянської влади й у перші роки української Незалежності.

Після навчання у Львові та участі у Революції на граніті, Іван повертається в рідний Ужгород, де одружується з поеткою Марією, що називає себе Фебою. Іван, який боровся за незалежність своєї країни, не в змові відстояти власну незалежність. Поступово, крок за кроком він загрузає в побутовому болоті, потерпає від деспотичної матері, безпричинно злиться на дружину й, здається, зовсім втрачає рештки здорового глузду...

  • Сайко, О. Забута мелодія / О. Сайко. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. – 272 с. 

Після конфлікту з батьком молода скрипалька Романа переїжджає до провінційного містечка й починає працювати в музичній школі. Якось серед мотлоху на стриху старого будинку вона знаходить скрипку, ноти невідомої мелодії і лист.

Кому належало все це? Хто жив тут раніше? Тепер їй потрібно пізнати таємницю й повернути пам’ять про несправедливо втрачене, про незвичайну забуту особистість.

  • Таран, Л. Яблуня : книжка-діалог / Л. Таран. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. – 176 с.

«Яблуня» — книжка-діалог, у якій відомі в Україні й закордоном жінки — мами і доньки — говорять про важливі моменти, згадують знакових людей та події, що залишили слід у житті. Це — інтригуючі сюжети, які дивовижним чином перегукуються між собою, як і самі долі матерів: особисте постає свідченням епохи.

  • Тихий, В. Наші котики. Бліндаж / В. Тихий, В. Пузік. – Харків: Фоліо, 2020. – 252 с. 

Кіноповість «Наші котики» — це трагікомічна розповідь про пригоди бійців АТО, створена за мотивами сценарію однойменного фільму режисера Володимира Тихого, який він написав у співавторстві з Валерієм Пузіком. Події розгортаються на початку гарячої фази війни на сході України. На одну з позицій фронту заступають на бойове чергування головні герої: інженер, актор і продавець квітів. Воїни-добровольці, як і тисячі їхніх побратимів, і гадки не мають, що відіграють вирішальну роль у захисті Батьківщини поки ставатиме на ноги боєздатна регулярна армія. Історії головних героїв з позивними Літо, Професор і Грін, які доброволець Валерій Пузік узяв з реального фронтового життя, передовсім писалися для вебсеріалу «Бліндаж». 

  • Гуменюк, Н. Загублений острів. Книга репортаж з окупованого Криму / Н. Гуменюк. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2020. – 312 с. 

Загублений острів — це збірка репортажів з окупованого Криму, куди відома журналістка Наталя Гуменюк їздила упродовж 2014–2019 рр. У книжці — справжні історії і трагедії людей, життя яких кардинально змінилося після 2014 року, бо відтоді хтось із кримчан живе в окупації, а хтось — просто в іншій країні.

Ця книжка є справжнім голосом анексованого Криму, його багатоголоссям, в якому окремі розповіді творять єдину спільну історію, яка ще не завершилася.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux