Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Підтримка для фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції
Відділ економіки, опубліковано 29 серпня 2022 року о 16:54

Відповідно до Постанови Кабміну від 16.8.2022 № 918 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.

Зокрема, відповідно до вищезазначеного Порядку бюджетні кошти надаються для підтримки за наступними напрямками:

бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності; 

спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності.

Отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції. Відповідно до п. 2.26 ст. 2 ЗУ «Про державну підтримку сільського господарства України»  виробниками сільськогосподарської продукції є сільськогосподарські товаровиробники, фізичні особи ( в т.ч. домогосподарства, фізичні особи, які здійснюють діяльність, пов’язану з веденням ОСГ, самозайняті особи у сфері сільського господарства), які займаються сільськогосподарською діяльністю.

Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

У разі коли земельна ділянка, що перебуває у власності/оренді отримувача, передана ним у користування іншій особі на підставі договору оренди чи суборенди, право на отримання бюджетних коштів на один гектар земель сільськогосподарського призначення має лише орендар/суборендар.

Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача повинні бути внесені до Державного аграрного реєстру.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами.

На заявку накладається електронний підпис отримувача, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

Бюджетні кошти надаються отримувачам: 

  • бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності — у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача; 
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача. 

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року.

Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру — 15 листопада поточного року.

Детально з Порядком та умовами отримання підтримки можна ознайомитися

Інформуємо також про алгоритм реєстрації та входу в Державний аграрний реєстр (ДАР) з метою подальшої участі в актуальних програмах підтримки.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux