Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами
ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, опубліковано 10 лютого 2022 року о 12:30

З метою запобігання порушення технологічних та санітарних вимог при застосуванні пестицидів, попередження негативних наслідків для населення та навколишнього середовища Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області повідомляє, що згідно з статтею 18 Закону України «Про захист рослин», статті 11 Закону України «Про пестициди і агрохімікати», Постанови Кабінету Міністрів України №746 від 18.09.1995р. працівники, робота яких пов’язана із застосуванням, зберіганням, транспортуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами. Зазначені вимоги законодавства поширюються на всі галузі суспільного виробництва, де застосовуються пестициди і агрохімікати.

Підставою для видачі допуску (посвідчення) на право роботи з пестицидами і агрохімікатами є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров’я.

Згідно з наказом «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13.02.2013 року №96» від 25.02.2021року №395 встановлено розмір плати за проведення навчання працівників, які безпосередньо виконують роботи пов’язані з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.  

Для отримання вище зазначених документів необхідно звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області із зверненням (заявою) та копією медичної книжки згідно з формою, що визначено Постановою КМУ № 746 від 18 вересня 1995 року.

Згідно з ст. 21 Закону України «Про захист рослин», порушення законодавства про захист рослин тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність. Ще більш тяжким наслідком порушення вимог у сфері захисту рослин є погіршення здоров’я усіх, хто отримав ураження внаслідок порушення регламентів і санітарних вимог під час застосування пестицидів, а також ураження і загибелі рослин, корисної ентомофауни та ін.

Детальну інформацію можна отримати звернувшись до управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області за адресою:  м.Мукачево, вул.Кооперативна, 73,тел. 0505702419

Виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами особами, які не мають допуску, ЗАБОРОНЕНО!!!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux