Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади за І півріччя 2022 року
Відділ економіки, опубліковано 09 серпня 2022 року о 14:59

На черговому засіданні виконавчого комітету розглянуто рішення Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади за I півріччя 2022 року.

Необхідно зазначити, що робота виконавчих органів Мукачівської міської ради, установ, підприємств та організацій Мукачівської міської територіальної громади впродовж I півріччя 2022 р. була спрямована на виконання пріоритетних завдань соціально-економічного розвитку, забезпечення першочергових потреб громади. 

За підсумками січня - червня 2022 року обсяг реалізованої продукції підприємствами щомісячної статистичної звітності зі статистики промисловості за оперативними даними склав 2,06 млрд. грн.

Рівень середньомісячної заробітної плати для юридичних осіб - підприємств промисловості за оперативними даними щомісячної статистичної звітності зі статистики промисловості за оперативними даними за І півріччя 2022 року склав 11 517 грн.

У звітному періоді було завершено реконструкцію будівлі лижного цеху УАП ТОВ «Фішер-Мукачево» загальною площею 21,5 тис. м²., який завдяки оновленим виробничим потужностям зможе не лише забезпечити світовий попит на якісну лижну продукцію, а також надати нові робочі місця для більш ніж 300 працівникам.

Починаючи з березня 2022 року проводиться робота щодо реалізації Програми Кабінету Міністрів України з релокації українських підприємств, які знаходяться у зоні активних бойових дій. Для цього сформовано базу даних щодо наявних вільних виробничих, складських, офісних приміщень та вільних площ, розміщених на території громади. Здійснюється пошук та підбір таких приміщень і площ відповідно до потреб та запитів суб'єктів господарювання, які мають намір переміщувати виробництво до Мукачівської міської територіальної громади .

Так на територію Мукачівської міської територіальної громади переміщено 56 суб’єктів господарювання різних сфер діяльності, з яких 6 - суб’єктів працює в галузі швейного виробництва, 21 - суб’єкт у сфері роздрібної та гуртової торгівлі, 8 суб’єктів - в сфері інформаційних технологій, 21 суб’єкт в інших галузях промислового виробництва та наданні послуг. 23 релоковані суб’єкти господарювання перереєстрували місце знаходження суб’єкта на території Мукачівської міської територіальної громади.

За звітний період Мукачівським міськрайонним центром зайнятості працевлаштовано 92 особи, в тому числі 46 осіб з числа внутрішньопереміщених. 18 - ти суб’єктам господарювання було надано компенсацію для працевлаштування внутрішньопереміщених осіб на загальну суму 442,0 тис. грн. за 34 працевлаштовані особи. 

В Центрі надання адміністративних послуг Мукачівської міської ради станом на 01.07.2022 р. мешканці громади та суб’єкти господарювання мають можливість отримати 459 адміністративних послуг. 

Впродовж І півріччя 2022 року надано 21 286 адміністративних послуг, що на 17 092 послуги менше, ніж за І півріччя 2021 р.(у зв’язку з введенням воєнного стану на території України та призупиненням роботи державних реєстрів).   Також проводилася реєстрація звернень щодо взяття на облік внутрішньопереміщених осіб. Зокрема протягом звітного періоду видано довідок про взяття на облік внутрішньопереміщеної особи - 18 005 особам.

Згідно З програмою додаткового соціально-медичного захисту на 2022-2024 роки впродовж І півріччя 2022 року матеріальну допомогу отримали 1402 мешканці Мукачівської міської територіальної громади на суму 10,8 млн. грн. 

Відповідно до Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань мешканцям Мукачівської міської територіальної громади виписано 10316 рецептів на загальну суму 3825,9 тис грн.

На початку червня за рахунок коштів Національної служби здоров’я України  в Мукачівській ЦРЛ відкрито два нові стаціонарні відділення зокрема судинної хірургії на 20 ліжко-місць та кардіології на 25 ліжко-місць. Відділення оснащені новими операційними, новітнім медичним обладнанням, завдяки якому лікарі зможуть виконувати складні операції на серці та судинах.

Станом на 01.07.2022 року на території громади зареєстровано 113 ОСББ, в тому числі за І півріччя – 2 нових ОСББ.

У зв’язку з введенням воєнного стану на території України розроблено та затверджено 11 місцевих цільових програм для поліпшення умов несення служби військовослужбовців, покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, інших формувань та організацій.  

Також затверджено Програму фінансування матеріального резерву Мукачівської міської територіальної громади для забезпечення заходів із запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та на період воєнного стану.

З метою забезпечення продовольчої безпеки громади, проводилася робота щодо визначення потреби для фермерських господарств, інших суб’єктів господарювання галузі рослинництва та харчової промисловості у посівному матеріалі та паливі для своєчасного проведення весняно-польових робіт. Також проводиться моніторинг садіння та збору овочевих культур на території громади, площ посіву зернових та потужностей для їх зберігання.

Виконавчі органи Мукачівської міської ради надалі продовжують працювати над виконанням заходів та завдань, передбачених місцевими програмами та в цілому Програмою економічного та соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади на 2022 рік.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux