Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Про посвідчення для багатодітних родин міста Мукачева
Управління соціального захисту населення, опубліковано 13 квітня 2022 року о 11:57

 У березні 2022 року, в управлінні соціального захисту населення  Мукачівської міської ради було виписано, згідно з поданими документами до ЦНАПу, 50 посвідчень багатодітної родини, з них:

  • «батьків з багатодітної сім`ї» -17;
  • «дитини з багатодітної сім`ї» - 33;

Всього з початку цього року видано посвідчень: 

  • «батьків з багатодітної сім`ї» - 55; 
  • «дитини з багатодітної сім`ї» - 129.

Наразі повідомляємо, що є в наявності бланки посвідчень «дитини з багатодітної сім`ї», тому довідки, видані дітям з багатодітних родин, можна буде замінити посвідченнями.  

Нагадуємо, що багатодітна сім’я - сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років (Закон України «Про охорону дитинства»). У разі продовження строку дії посвідчення, якщо дитина навчається за денною формою навчання, надається довідка про підтвердження зарахування до закладу освіти або про переведення на наступний курс навчання в межах відповідної програми підготовки, яка підтверджується заявником кожного семестру, до закінчення закладу освіти, але не довше ніж до досягнення особою 23 років (постанова Кабінету Міністрів України від 28.10.2020 №1003).

Пільги щодо плати за користування житлом (квартирної плати), комунальними послугами та вартості палива, передбачені пунктами 1-3 частини третьої статті 13 Закону України «Про охорону дитинства», надаються багатодітним сім’ям незалежно від виду житла та форми власності на нього та надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Дітям з багатодітних сімей передбачено такі пільги (ст. 13 Закону України «Про охорону дитинства»):

  1. безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів;
  2. щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров’я із залученням необхідних спеціалістів, а також компенсація витрат на зубопротезування;
  3. першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;
  4. безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі;
  5. безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей".

Щоб скористатися цими пільгами, багатодітні родини повинні отримати посвідчення «батьки багатодітної родини» та дітям з шести років - «дитина з багатодітної родини». 

Отже, батькам потрібно звернутися в «Центр надання адміністративних послуг» Мукачівської міської ради за адресою: пл..Духновича Олександра, 2.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux