Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Про роботу служби у справах дітей за 2022 рік.
Служба у справах дітей, опубліковано 05 січня 2023 року о 15:03

У 2022 році службою у справах дітей Мукачівської міської ради опрацьовано 1513 документів, в т. ч. 738 звернень громадян, підготовлено 879 запитів, клопотань, інформацій. Проведено 20 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто 103  питання щодо захисту законних прав та інтересів дітей. В межах повноважень органу опіки та піклування підготовлено 92 проєкти рішень виконавчого комітету Мукачівської міської ради. Взято участь у 220 судових засіданнях з цивільних та кримінальних справ, які стосуються інтересів дітей, підготовлено та направлено до суду 2 позовні заяви про позбавлення 2 батьків батьківських прав стосовно 10 дітей. До відділу поліції скеровано 124 клопотання про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, 35 листів направлено до Центру надання соціальних послуг Мукачівської міської ради про організацію соціального супроводу і проведення оцінки потреб дітей та їх сімей.

Станом на 01.01.2023 року на обліку служби перебуває 206 дітей, з них: 158 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 48 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, 61 опікунів/піклувальників, 12 батьків-вихователів, 9 прийомних батьків, 13 кандидатів в усиновлювачі. Відомості про кожного з них внесені до всеукраїнської бази даних ІЄАС «Діти». Із загальної кількості облікованих дітей 109  влаштовано до сімейних форм виховання, 65  підлягають усиновленню. Для реалізації права статусних дітей на виховання в сімейному оточенні на території міста функціонують 6 дитячих будинків сімейного типу та 6 прийомних сімей.

Упродовж 2022 року на облік служби взято 51 дітей: 10 - дітей-сиріт, 24 - позбавлених батьківського піклування, 9 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах та 8 дітей, які  зазнали насильства в сім'ї. У результаті проведених заходів 4 дітей усиновлено, 7 повернуто на виховання біологічним батькам, 32 дітей знято з обліку внаслідок подолання батьками складних життєвих обставин, 19 статусних дітей влаштовано до сімейних форм виховання.

З метою захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за клопотанням служби, 19 неповнолітніх взято на квартирний облік.

На 01.01.2023 року службою у справах дітей обліковано 60 дітей, тимчасово переміщених із зони проведення військових дій: 36 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 13 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, 10 дітей з інвалідністю та 1 дитина, яка залишилась без батьківського піклування. З числа цієї категорії дітей 54  переміщені у складі закладів інституційного догляду, 5 – охоплені сімейними формами та 1 дитина тимчасово влаштована в сім’ю громадян.

За звітний період спеціалістами служби у справах дітей Мукачівської міської ради спільно з ювенальною превенцією Мукачівського районного управління поліції, з метою захисту дітей, запобігання бездоглядності, профілактики правопорушень та інших негативних проявів серед неповнолітніх Мукачівської міської територіальної громади, проведено 25 профілактичних заходів “Діти вулиці”, «Урок». Відвідано 208 дітей, які виховуються у 45 сім'ях. За результатами рейдів 12 дітей влаштовано до обласної дитячої лікарні для обстеження та надання медичної допомоги, 15 - до Закарпатського обласного притулку для дітей. З батьками проведено 197 профілактичних бесід щодо належного виконання батьківських обов’язків.

У засобах масової інформації розміщено 189 дописів про діяльність служби. 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux