Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Продовжуємо інформувати про зміни у порядку призначення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям.
опубліковано 18 серпня 2020 року о 09:00

 

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям не призначається, якщо:
1. особи, які входять до складу малозабезпеченої сім’ї, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням державної соціальної допомоги здійснили купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатили (одноразово) будь-які послуги на суму, яка на дату купівлі, оплати перевищує 50 тис. гривень;
2. у власності малозабезпеченої сім’ї є друга квартира (будинок);
3. у власності малозабезпеченої сім’ї є більше ніж один автомобіль, транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з дати випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа);
4. у складі сім’ї є працездатні особи, які не працюють, не проходять військової служби, не проводять підприємницької діяльності, не навчаються за денною формою, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні або як такі, що шукають роботу.
При цьому Кабінетом Міністрів України визначено перехідний період, для того щоб непрацюючі особи мали можливість протягом шести місяців покращити свої умови проживання, тобто самостійно працевлаштуватися, або зареєструватися в центрі зайнятості, як такі що шукають роботу, або проводити підприємницьку діяльність.
В зазначених випадках можливо призначити державну соціальну допомогу :
A. не більше ніж на два шестимісячних періоди, якщо:
 у складі сім’ї є особа з інвалідністю, яка згідно з висновком лікарсько-консультаційної комісії потребує постійного стороннього догляду;
 відсутність будь-яких джерел для існування пов’язана з тривалою хворобою одного та/або кількох членів сім’ї,
B. на один шестимісячний період, якщо малозабезпечена сім’я є багатодітною або у складі малозабезпеченої сім’ї є одинока мати (одинокий батько), що не перебуває у шлюбі, і звернулася (звернувся) за призначенням державної соціальної допомоги у липні - грудні 2020 року.
Наприклад:
В липні 2020 р. звертається сім’я в складі якої є двоє дітей віком від 6 до 18 років та мати одиначка, яка не працює, не навчається, не перебуває на обліку в центрі зайнятості. Такій сім’ї буде призначено державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям на один шестимісячний термін, тобто з липня по грудень.
В серпні 2020 р.. звертається сім’я в складі якої є троє дітей віком від 3 до 18 років та розлучена мама, яка не працює, не навчається, не перебуває на обліку в центрі зайнятості. Такій сім’ї буде призначено державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям на один шестимісячний термін, тобто з липня по грудень.
В липні 2020 р., звертається сім’я в складі якої є четверо дітей віком від 3 до 18 років, мати і батько не працюють, не навчаються, не перебувають на обліку в центрі зайнятості, при цьому мають у володінні квартиру, будинок, два автомобілі дата випуску яких не минув 15 років. Такій сім’ї буде відмовлено у призначенні державної соціальної допомоги.
В липні 2020 р., звертається сім’я в складі якої одна дитина шестирічного віку, мати і батько не працюють, не навчаються, не перебувають на обліку в центрі зайнятості. Такій сім’ї буде відмовлено у призначенні державної соціальної допомоги.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux