Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Річницю від дня народження Лесі Українки відзначили у Мукачівській міській бібліотеці
Міська рада, опубліковано 27 лютого 2023 року о 09:39

З нагоди 152 річниці від дня народження видатної української письменниці Лесі Українки у Мукачівській міській центральній бібліотеці ім. О. Духновича зібралися поціновувачі таланту геніальної поетеси на творчу зустріч «Сяйво самотньої жінки». Присутні читали чудову поезію знаної поетеси, ділились цікавими фактами про життя та творчість, читали поезії-присвяти, ознайомились з книжковими новинками, які були представлені на книжковій виставці.

Про важливість таких зустрічей у час, коли ворог нищить нашу культуру, паплюжить  музеї, культурно-мистецькі заклади, переписує історію, відмітила у своєму виступі начальниця відділу культури та молодіжної політики управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради Ірина Калій. 

Зворушливим став виступ Івана Жукова, молодого воїна, молодшого сержанта Мукачівського прикордонного загону імені героїв Карпатської Січі, який зараз проходить службу на Закарпатті та нещодавно повернувся зі Сходу України. До бібліотеки він завітав, щоб передати на зберігання врятовані книги із зруйнованих бібліотек, зокрема, з міста Ізюма.

Сам хлопець родом зі Слов’янська, наразі активно удосконалює українську мову.

Присутнім учасникам зустрічі було цікаво послухати поезію та факти про життя і творчість геніальної поетки від голови літературного об’єднання «Рідне слово» Любові Долинської, письменниці Тетяни Рибар, журналістки Маргарити Лукечі, поетеси Ірини Лисички, активної читачки бібліотеки Ксюші Красавкіної, а Оксана Коваленко порадувала чуттєвим виконанням балади Лесі Українки «Королівна».

Долучитися до обговорення книги «Леся Українка. Сюжети з життя», запропонувала присутнім учасниця читацького клубу Munkach Book Club Наталія Федорчук, яка відмітила, що саме цю книгу вибрали для прочитання у березні учасники клубу.

Життєвий та творчий шлях Лесі Українки розкриває тематична книжкова виставка «Пелюстки таланту української Лілеї», оформлена для поціновувачів її таланту на 2 поверсі Мукачівська міська центральна бібліотека імені Олександра Духновича.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux