Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Розпочато прийом заявок на здобуття Мукачівської міської літературної премії ім. Юрія Мейгеша у 2022 році
Управління освіти, культури, молоді та спорту, опубліковано 01 грудня 2021 року о 16:58

Відповідно до Положення про щорічну міську літературну премію імені Юрія Мейгеша, затвердженого рішенням 18 сесії Мукачівської міської ради 8 скликання від 25 листопада 2021 року № 612 «Про затвердження Положення про щорічну міську літературну премію імені Юрія Мейгеша - українського письменника, почесного громадянина міста Мукачева та Персонального складу комісії по присудженню щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша - українського письменника, почесного громадянина міста Мукачева (нова редакція)» з 1 грудня 2021 року розпочато прийом заявок на здобуття щорічної міської літературної премії імені Юрія Мейгеша.

Премія присуджується молодим авторам найкращих рукописів творів (поезія, проза, драматургія, літературна критика, переклад), які проживають і працюють на території Мукачівської міської територіальної громади. 

Вікова категорія: з 16 до 35 років (на момент подання конкурсної роботи). 

Переможцю присвоюється звання лауреата Премії, вручається диплом та сертифікат на премію у розмірі 15 000 (п'ятнадцять тисяч) гривень на видання збірки.

Прийом заявок триватиме з 1 грудня по 31 грудня відповідного календарного року включно.

До участі в конкурсі на здобуття Премії подаються:

  • конкурсні роботи обсягом від 30 до 100 сторінок для поезії та від 50 до 150 для прози, формат сторінки А-4, шрифт Times New Roman, кегль 12, міжрядковий інтервал 1. На сторінках повинна бути нумерація. Друкувати текст потрібно з однієї сторони аркуша. Рукопис необхідно помістити в картонну папку із зав’язками, після чого запакувати у конверт. Не потрібно скріплювати сторінки чи вкладати їх у файли. 
  • до рукопису твору необхідно додати анкету-заявку претендента відповідно до форми, наведеної у додатку до Положення про премію, фотокартку розміром 10 х15; електронний варіант рукопису, рекомендації (за наявності), ксерокопію паспорта.

До розгляду не прийматимуться твори, що друкувалися повністю або по частинах в книгах чи колективних збірках, розглядалися конкурсною комісією два роки підряд, несуть у собі заклики до насилля та принижують честь та гідність будь-якої людини, написані не літературною мовою, мають багато суржикових, грубих, лайливих слів, що не виправдані художньою необхідністю, оформлені неналежним чином. 

Претенденти на здобуття Премії повинні особисто публічно презентувати номінований рукопис у день та час визначені Комісією. Час публічного виступу – до 15 хвилин. За наявності поважних причин (істотних обставин), які перешкоджають претенденту особисто публічно презентувати номінований рукопис, надається можливість проведення презентації у режимі он-лайн, за умови попереднього письмового повідомлення про це Комісії у строк не пізніше одного робочого дня до визначеної Комісією дати презентації.

Всі документи подаються до Центру надання адміністративних послуг ради за адресою: 89600, місто Мукачево, площа Духновича Олександра, 2. Електронний варіант рукопису необхідно подати на Flash-носієві або надіслати на електронну пошту - v.cul@mukachevo-rada.gov.ua 

По закінченні конкурсу рукописи авторам не повертаються.  

Робота комісії триватиме з 1 грудня по 30 квітня відповідного календарного року. Підсумкове засідання, під час якого прийматиметься рішення щодо визначення переможця, проводитиметься в режимі онлайн-трансляції.

Вручення Премії приурочується до Днів міста Мукачева (травень місяць) та проводиться під час засідання чергової сесії Мукачівської міської ради.

Детальніше з Положенням про Мукачівську міську літературну премію ім. Ю.Мейгеша, умовами участі та переліком документів, які повинні надати претенденти на здобуття Премії можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Мукачівської міської ради.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux