Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Розпочався осінній призов на строкову військову службу
опубліковано 07 жовтня 2020 року о 12:33

Відповідно до Указу Президента України від 16 січня 2020 року №13/2020 ,,Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році” (із змінами),  з 01 жовтня по 31 грудня 2020 року проводиться черговий призов на строкову військову службу. На строкову військову службу призиваються придатні за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. 

Термін проходження служби складає 18 місяців, для тих хто має вищу освіту ступені магістр - 12 місяців. 

Військовослужбовці строкової військової служби в зону проведення Операції об’єднаних сил не залучаються.

При призові на строкову військову службу всі, хто у складі команди буде направлений до військової частини, отримають одноразову грошову винагороду у розмірі двох мінімальних прожиткових мінімумів.

За тими, хто буде призваний на строкову військову службу у відповідності до п.2 ст. 39 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та ст..119 Кодексу законів про працю, зберігається місце роботи та середньомісячна заробітна плата.

Крім того :

- військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні, розміщуються в казармах, забезпечуються щоденним триразовим харчуванням та військовою формою одягу згідно зі встановленими нормами;

- їм надається відпустка ( 10) календарних днів);

- після звільнення в запас (протягом місяця з дня взяття на військовий облік за місцем проживання за поданням військового комісаріату) виплачується також матеріальна допомога.

Наголошую також, що призовники, яким надійшла повістка військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці.

У разі, якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.

Призову на строкову в/службу не підлягають громадяни України, які за рішенням районної (міської) призовної комісії мають право на відстрочки:

• за сімейними обставинами (непрацездатні батьки, неповнолітні брати або сестри, дитину до 3-х років, двох і більше дітей, вагітну дружину);

• за станом здоров’я (до одного року, які визнані тимчасово непридатними до військової служби);

• для здобуття освіти (в усіх навчальних закладах з денною формою навчання, крім загальноосвітніх та ПТНЗ – до 21 року, в інтернатурі, аспірантурі, докторантурі з відривом або без відриву);

• для продовження професійної діяльності (педагогічні з вищою освітою та медичні працівники у сільській місцевості за умови повного навантаження, зареєстровані священнослужителі, міські голови, кандидати (доктори) наук, які працюють за цим напрямком, резервісти, працівники органів Національної поліції).

Є також категорія громадян, які взагалі звільняються від призову :

за станом здоров’я, які визнані непридатними до військової служби;

які виконали обов’язки служби у резерві (протягом 1 та 2 контрактів);



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux