Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Шкільний громадський бюджет: проекти готові до експертизи
Управління освіти, культури, молоді та спорту, опубліковано 18 березня 2021 року о 11:06

Написання та подання проєктів стартувало 8 лютого та тривало до 7 березня. 

Протягом цього часу було проведено два онлайн-воркшопи для учнів та один для всіх учасників та задіяних до шкільного громадського бюджету.

Навчання проходило на онлайн-платформі Zoom. Впродовж двох годин школярі та школярки в ігровому форматі опрацьовували свої ідеї та формували ефективні рішення для побудови школи своєї мрії та розвитку впливової, активної та свідомої шкільної громади.

Інтерактивний навчальний онлайн-воркшоп UChange: пітчинг ідей, проводився за методикою Ради Європи CivicLab в рамках реалізації проєкту «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Також було проведено інтерактивний навчальний онлайн-воркшоп. На ньому школярі вже детальніше ознайомились з функціоналом учнівської групи та конкурсної комісії, презентували власні проєкти, отримали рекомендації експертів та авторів-практиків у форматі інтерактивної гри UChangeLife: Школа мрії – допрацювали власні проєкти.

Протягом цього періоду навчання проходило і для відповідальних за впровадження шкільного бюджету фахівців з боку шкіл та управління освіти, молоді та спорту Мукачівської міської ради, представники та представниці батьківської спільноти, шкільного самоврядування.

Вже днями проєкти будуть подаватись на експертизу до управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради.

Загальний обсяг Шкільного громадського бюджету в пілотний рік складає 2 мільйони гривень.

Види проєктів:

  • Малий проєкт: обсяг фінансування – 40000 грн;
  • Великий проєкт: обсяг фінансування – 100000 грн.

Кожен заклад освіти має можливість реалізувати один великий і один малий проєкт.

Проведення остаточного аналізу проєктів управлінням  освіти,  молоді  та  спорту  Мукачівської  міської  ради та доопрацювання проєктів авторами триватиме до 3 квітня.

Після цього відбудеться формування Конкурсною комісією реєстру проєктів, що допускаються до голосування: з 5 квітня по 7 квітня, внесення відібраних для голосування проєктів в електронну систему, проведення промоційної кампанії, голосування за проєкти та визначення проєктів-переможців: 

Шкільний громадський бюджет – інноваційний інструмент молодіжної участі, що впроваджується українськими громадами за моделлю проєкту @CivilParticipationPlatform на основі розробленого Інструментарію відповідно до стандартів Ради Європи й кращих практик, у співпраці та партнерстві з @EGAPUkraine. 

Система електронного голосування, яка розроблена та підтримується EGAP, забезпечує рівні можливості та інноваційні рішення. Подяка за інноваційність та бажання творити майбутнє для української молоді всім змінотворцям:

Сторінка проєкту: @CivilParticipationPlatform: https://www.facebook.com/CivilParticipationPlatform 

Офіс Ради Європи в Україні @coe.office.in.ukraine: https://www.facebook.com/coe.office.in.ukraine

Команді консультантів Ради Європи в межах партнерства із ГО «Форум розвитку громадянського суспільства» @csdf.ua:



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux