Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
У Мукачеві провели розширений семінар на тему «16 днів проти насильства»
Управління освіти, культури, молоді та спорту, опубліковано 08 грудня 2021 року о 08:35

З 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться щорічна всеукраїнська акція «16 днів проти насилля». Міжнародна спільнота, тисяча громадян України, сотні державних і громадських інституцій, ми з вами об’єднують свої зусилля протягом цих 16 днів заради єдиної мети: підвищити обізнаність громадян України щодо проблеми домашнього насильства та показати і роз’яснити ті державні механізми захисту, які існують для осіб, що постраждали від домашнього насильства.

У зв’язку з цим у місті щорічно проводиться просвітницька робота, як в закладах дошкільної, позашкільної освіти, так і в закладах загальної середньої освіти.

Відтак, в залі Палацу культури і мистецтв було проведено розширений семінар для освітян Мукачівської громади.

З вітальним словом виступила головний спеціаліст відділу дошкільної та позашкільної освіти управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради – Куцик Тетяна Михайлівна. 

Серед запрошених гостей - дівчина боєць, Майстер спорту України зі змішаних єдиноборств ММА, Майстер спорту міжнародного класу з бойового джиу-джитсу CJJ, чемпіонка світу CJJ 2021, чемпіонка України з бойового самбо 2021, чемпіонка Європи з бойового самбо 18 +, чемпіонка світу з Хортингу - Маріанна Скуба, яка розповіла про самозахист та важливість цього уміння для жінок. 

До присутніх звернулась також директор комунальної установи «Центру надання соціальних послуг Мукачівської міської ради» Ольга Гегедош.

Жорстокість щодо дітей та зневага їхніми інтересами мають різні форми і прояви, але завжди призводять до серйозних проблем зі здоров’ям та розвитком дитини, нерідко несуть загрозу її життю. 

Про них розповів провідний судовий експерт у розслідуваннях злочинів проти життя і здоров’я дітей Закарпатського Обласного бюро судово-медичної експертизи, кандидат медичних наук - Володимир Мошкола.

Про можливості отримання допомоги постраждалим від домашнього насильства розповіли директор Мукачівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Костянтин Молнар та заступник начальника відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Ірина Дрогобецкі.

Про наслідки за дані діяння розповів прокурор Мукачівської окружної прокуратури Андрій Запотічний.

Ведення семінару – психолог Центру професійного  розвитку педагогічних працівників  (ЦПРПП), кандидат педагогічних наук – Гузинець Олеся! 

Дякуємо всім за підготовку та участь! 

Не будьте байдужими, не нехтуйте зверненням по допомогу!

Подолаємо насилля разом!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux