Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Відбувся навчальний семінар «Новації податкового законодавства - 2023»
Відділ економіки, опубліковано 17 січня 2023 року о 14:44

Сьогодні у Центрі громадськості та національних культур Мукачівської міської ради відбувся безкоштовний семінар для суб’єктів господарювання різних форм власності Мукачівської міської територіальної громади на тему «Новації податкового законодавства 2023», в якому взяло участь понад 100 учасників.

Навчальний семінар проводився за участі фахівців ГУ ДПС в Закарпатській області, Асоціації платників податків України в Закарпатській області, відділу економіки Мукачівської міської ради та Мукачівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Начальник відділу економіки Мукачівської міської ради М. Дерев’яник привітала учасників заходу, представила доповідачів та окреслила питання порядку денного. Представники ГУ ДПС в Закарпатській області в свою чергу поінформували присутніх про основні новації податкового законодавства, які набрали чинності з 1 січня 2023 року. Зокрема, детально було окреслено  зміни, що стосуються сплати єдиного податку платниками різних груп, єдиного соціального внеску, мінімального податкового зобов'язання, заповнення та подання декларацій та звітів.

Представники ГУ ДПС також поінформували учасників про особливості застосування РРО та ПРРО суб’єктами господарювання різних видів діяльності у 2023 році. 

Значну увагу під час семінару було приділено також питанням змін в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві. Зокрема, фахівцями Мукачівського відділу обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України в Закарпатській області було надано детальну інформацію щодо чинного у 2023 році алгоритму отримання виплат у зв’язку з лікарняним відповідно до листків непрацездатності. Нагадуємо, що з 01.01.2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві визначено саме Пенсійний фонд України.

Під час семінару учасники активно задавали доповідачам питання, зокрема щодо змін в оподаткуванні, особливостей встановлення  та застосування РРО/ПРРО, тощо. Відповіді на найбільш поширені питання та роз’яснення ДПС щодо них будуть розміщуватися на сторінці відділу економіки в мережі Facebook.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux