Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Володимир та Оксана Волонтир - претенденти на здобуття Мукачівської міської премії ім. О. Духновича 2021 року
Міська рада, опубліковано 21 січня 2021 року о 15:37

Номінація «Педагогічна діяльність»

Володимир Волонтир, композитор, диригент, заслужений діяч мистецтв України, директор Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків, викладач-методист, художній керівник і диригент хору хлопчиків та юнаків, член Національної спілки композиторів України;

Оксана Волонтир, викладач-методист Мукачівської хорової школи, хормейстер хору хлопчиків та юнаків, керівник молодшого хору хлопчиків

Навчальний посібник-практикум «Співає дитячий хор» (Ужгород, видавництво Карпати, 2016) 

Волонтир Володимир Ілліч, відомий диригент, композитор, педагог, заслужений діяч мистецтв України, член Національної спілки композиторів України, Почесний громадянин міста Мукачева, лауреат всеукраїнської премії ім. В. Косенка (2013 р.), лауреат обласної мистецької премії ім. Д. Задора (1998, 2006, 2010, 2013, 2018 рр.). З 1983 року – незмінний художній керівник і директор заснованих ним в Мукачеві хору хлопчиків та юнаків і хорової школи – однієї з перших в Україні. 

У своїй творчій діяльності Волонтир В.І. досяг значних успіхів у естетичному вихованні дітей і юнацтва та розвитку культури і мистецтва. Хорова школа працює за своєрідною методикою, навчальним планом і програмами, розробленими Волонтиром В.І. Багато випускників хорової школи стали відомими диригентами, співаками, композиторами, педагогами.

Володимир Волонтир – композитор сучасного типу мислення. Його творчість представлена творами в хоровому, фортепіанному, вокальному, камерно-інструментальному і оркестровому жанрах, які з успіхом виконуються в Україні і за кордоном. Велику увагу композитор приділяє хоровій музиці для дітей. Особливе місце в його творчості займають обробки закарпатських народних пісень.

Волонтир Оксана Романівна працює в Мукачівській хоровій школі хлопчиків та юнаків і з 1984 року. За 36 років творчої діяльності проявила себе як талановитий хормейстер, досвідчений і відданий справі педагог, проводить активну методичну роботу по реалізації авторської програми комплексного музичного виховання учнів, неодноразово виступала з доповідями, проводила майстер-класи на обласних, всеукраїнських і міжнародних конференціях і семінарах. 

Багато учнів Волонтир О.Р. продовжили навчання у вищих музичних навчальних закладах, стали професійними музикантами і педагогами.

Вагома її заслуга у всіх творчих досягненнях колективу, починаючи від роботи з молодшим хором і до перемог хору хлопчиків та юнаків в багатьох всеукраїнських і міжнародних конкурсах та фестивалях. 

У 2016 році великий досвід багаторічної творчої і педагогічної праці узагальнили у навчальному посібнику-практикумі «Співає дитячий хор», який рекомендовано для впровадження у навчально-виховний процес викладачам хорового класу, вокального ансамблю і сольного співу мистецьких шкіл. Посібник користується великою популярністю в мистецьких навчальних закладах України.

На Мукачівську міську премію ім. О.Духновича номіновано - Навчальний посібник-практикум «Співає дитячий хор» В. Волонтира і О. Волонтир. Посібник узагальнює досвід багаторічної, високопрофесійної педагогічної діяльності авторів – засновників і організаторів Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків, яка вже давно відома в Україні та за її межами. У книзі викладені основні принципи авторської методики роботи з хором, вокально-інтонаційні вправи, систематизований репертуар, значна частина якого - хорові твори і пісні В. Волонтира, які є запорукою правильної вокально-хорової роботи в дитячому хорі, комплексного музичного виховання учнів і формування професійної майстерності дитячого хору.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux