Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Витяг про реєстрацію місця проживання на порталі Дія: зручно, швидко, сучасно!
ЦНАП, опубліковано 08 вересня 2022 року о 12:46

Витяг про реєстрацію місця проживання це один із документів, який часто вимагають при отриманні державних послуг. Влаштувати дитину до садочка чи школи, оформити шлюб, стати на військовий облік — для всього цього необхідно мати документ, який підтверджує ваше місце проживання.

Відтепер електронний витяг про реєстрацію місця проживання громадяни можуть отримати на порталі Дія лише за 1 хвилину та незалежно від свого місцезнаходження.

Не потрібно витрачати свій час, щоб відвідати органи реєстрації. Замість паперової довідки – електронний витяг, а замість відвідування держустанов – портал «Дія».

Витяг з Реєстру територіальної громади формується засобами відомчої інформаційної системи ДМС України з використанням системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів, за запитом особи та безкоштовно.

Електронний витяг формується у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом) та зберігається у кабінеті громадянина на порталі «Дія».

Сформований витяг містить інформацію про особу, адресу та дату задекларованого/зареєстрованого місця її проживання (перебування), а також адресу й дату зняття з місця проживання або відомості про скасування декларування/реєстрації/зняття з задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Електронний документ можна завантажити на порталі та зберегти на смартфоні чи зручному носії, а за допомогою QR-коду громадяни зможуть пред’явити витяг під час отримання адміністративних чи соціальних послуг – інформацію можна буде зчитати та перевірити шляхом отримання даних із відомчої інформаційної системи ДМС.

Щоб отримати витяг на порталі Дія необхідно:

  1. Зареєструватися чи авторизуватися в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису.
  2. Перевірити коректність особистих даних у профілі користувача, оновити  їх за необхідності.
  3. Вибрати послугу «Витяг з реєстру територіальної громади».
  4. Перевірити інформацію про місце проживання. Якщо все правильно — сформувати витяг.

Якщо у Вас самостійно не виходить сформувати витяг, Центр надання адміністративних послуг  завжди готовий допомогти у цьому. У приміщені ЦНАПу організовано спеціальне місце «Місце для самообслуговування», яке обладнане необхідною комп’ютерною технікою, а адміністратори допоможуть сформувати витяг.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux