Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Взято участь в круглому столі щодо підтримки реінтегрованих підприємств та переміщених осіб
Відділ економіки, опубліковано 19 травня 2022 року о 15:48

На запрошення депутата Маріупольської районної ради Юрія Давиденко взято участь в онлайн круглому столі «Допомагаємо переселенцям разом». Участь в заході взяли як представники ОМС, так і громадські організації та волонтери з різних куточків України.  Метою зустрічі була координація ініціатив та можливих заходів для надання підтримки та допомоги ВПО, які через війну прибули на Закарпаття. Під час заходу саме обговорювалися можливості кожної ініціативи щодо допомоги переміщеним особам та реінтегрованим  суб’єктам господарювання.

Зокрема начальник відділу економіки Маріанна Дерев’яник розповіла учасникам про роботу, яка проводить Мукачівською міською радою в напрямку підтримки переміщених підприємств. 

Починаючи з березня 2022 року проводиться робота щодо реалізації Програми Кабінету Міністрів України та Міністерства економіки України з релокації  українських підприємств, які знаходяться у зоні активних бойових дій. З цією метою було створено онлайн форми для підприємств, які релокуються на територію громади та тих суб’єктів, які готові запропонувати їм вільні виробничі, складські та офісні приміщення для розміщення. 

Також працює телефонна лінія для реінтегрованих суб’єктів господарювання, за якою оперативно можна отримати всю необхідну інформацію. 

Проводиться щоденна робота щодо опрацювання звернень суб’єктів господарювання, які мають намір переміститися на територію громади. Сформовано базу щодо наявних вільних виробничих, складських та офісних приміщень та площ, розміщених на території громади. Відповідно здійснюється пошук та підбір таких приміщень та площ відповідно до потреб та запитів суб'єктів господарювання, які переміщують виробництво. 

Наразі на територію Мукачівської міської територіальної громади переміщено 23 суб’єкти господарювання з Харківської, Київської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Черкаської, Полтавської областей.

З них 8 вже розпочали роботу, зокрема це підприємства, які працюють і у сфері швейного виробництва та постачання засобів медичного призначення, 11 - знаходяться в процесі перевезення, встановлення обладнання та виробничих потужностей, 4 - перевезли обладнання та матеріальні цінності на зберігання на орендовані площі.

З метою підтримки та організації діяльності підприємців вимушено релокованих з інших регіонів України Мукачівською міською радою також було відкрито коворкінг-центр та запущено чат-бот для пошуку роботи та розміщення вільних вакансій роботодавців.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux