Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
З 25 листопада стартувала щорічна Міжнародна кампанія “16 днів проти насильства”
Служба у справах дітей, опубліковано 27 листопада 2020 року о 12:56

Вона триватиме до 10 грудня і метою проведення якої є - привернути увагу громадськості до проблем домашнього насильства, торгівлі людьми, жорстокому поводженню з дітьми. Насильство може спіткати будь-кого і тому протистояти та запобігти насильству  - це справа кожного. 

Служба у справах дітей Мукачівської міської ради, як і в попередні роки, долучається до проведення Міжнародної кампанії “16 днів проти насильства”. Заходами, в рамках кампанії, передбачено відвідати за місцем проживання  дітей, які перебувають на обліку служби як такі, що зазнали жорстокого поводження, в тому числі насильства в сім'ї; провести роз'яснювальну роботу з батьками про відповідальність за виховання та збереження життя і здоров'я дітей; провести зустрічі з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім'ях.  Всі заходи проводитимуться з дотриманням карантинних обмежень.

Станом на 01 листопада 2020 року на обліку служби перебуває 6 дітей, які зазнали жорстокого поводження. Із них двоє взято на облік служби з січня 2020 року по теперішній час, двоє - у 2019 році, троє - у 2018 році.  П'ятеро підлітків зазнали психологічного та фізичного насильства в сім'ї з боку батьків, одна неповнолітня потерпіла від сексуального насильства, один малолітній хлопчик постраждав від торгівлі людьми. Одну дитину знято з обліку у зв'язку з досягненням повноліття.

Всі діти, які зазнали насильства, відвідані за місцем проживання та навчання. Спеціалістами служби з'ясовано причини та умови, при яких діти зазнали насильницьких дій, складено акти рівня безпеки дітей та акти умов  проживання. З батьками проведено бесіди про відповідальне батьківство, скеровано листи до відділу поліції про притягнення останніх до адміністративної відповідальності. Створено міждисциплінарні команди з-поміж працівників суб'єктів соціального захисту дітей, до повноважень яких належить надання відповідних послуг дітям та сім'ям з дітьми: спеціалістів служби у справах дітей, закладів освіти, охорони здоров'я, працівників соціального захисту. З кожною дитиною, яка перебуває на даному обліку, проведено бесіди про особисту безпеку та її права. Додатково, по місцю навчання. з дітьми працюють практичний психолог, соціальний педагог, класний керівник. Служба у справах дітей постійно здійснює контроль за дотриманням  прав та найкращих інтересів дітей.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux