Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Застереження щодо використання забороненої символіки при святкуванні 9 травня
Міська рада, опубліковано 05 травня 2021 року о 08:55

Для багатьох  звичайних людей 9 травня — це день пам'яті за загиблими у Другій світовій війні.

Напередодні травневих свят слід пам’ятати  заборону на використання георгіївської стрічки і будь-якої символіки комуністичної партії і про види відповідальності за порушення цих заборон.

У цей день, буває, з'являються люди, які використовують заборонену українськими законами символіку, тому варто вкотре нагадати про неможливість використання будь-яких символів тоталітарних режимів, комуністичного і нацистського, під час проведення тих масових заходів, які відбудуться 9 травня на території всієї України.

Варто згадати, що саме заборонено, щоб потім не виникало питань до правоохоронців, які, безумовно, будуть реагувати на ці провокативні дії. Отже, заборонено законами України: герби, прапори СРСР, УРСР, інших комуністичних країн, серп і молот, в тому числі у поєднанні з п’ятикутною зіркою, гімни СРСР або радянських республік, будь-яка символіка комуністичної партії, пам’ятки із зображенням партійних та радянських керівників, комуністичні гасла і цитати. Безумовно, заборонено категорично використання так званої «георгіївської стрічки», яка для кожного свідомого українського громадянина є символом російської агресії і російського терору, тому що саме з цими стрічками російські терористи і російські загарбники вбили понад 11 тисяч безневинних українських громадян, наших воїнів-героїв.

Так само буде відповідна реакція і щодо символів фашизму - нацизму.

За використання і здійснення цих правопорушень передбачена як кримінальна, так і адміністративна відповідальність. Стаття 436, пункт 1 ККУ чітко зазначає, що виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки, та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного, тобто нацистського, тоталітарних режимів, карається строком від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. І стаття 173, пункт 3, КУпАП України, зазначає, що виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки, тягне за собою накладання штрафу від 850 до 5100 гривень, або адміністративний арешт на строк до 15 діб. Це, щоб було зрозуміло для тих, хто буде намагатися здійснювати такі про вокативні речі: відповідальність є, вона достатньо сувора і безумовно, правоохоронці на це чітко будуть реагувати.

Слід пам’ятати, що реакція правоохоронців на будь-які деструктивні дії або ж насильницькі дії, або спроби силових провокацій - буде жорсткою і адекватною в рамках законів України і тих повноважень, які надані правоохоронним структурам, відповідними нормативними актами.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux