Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Завдяки ПРООН та ЄС Медичний центр "Сім'я" отримав нове обладнання
Міська рада, опубліковано 21 квітня 2022 року о 09:46

Партнерські відносини між спільнотою лікарів сходу та заходу з 2019 року активно підтримувались Програмою ООН із відновлення та розбудови миру. У межах партнерства було організовано проєкти, які передбачали навчання та обмін досвідом. Наразі, партнерські відносини сприяли швидкому реагуванню на виклики, що з’явились у спеціалістів сфери охорони здоров’я Мукачівської територіальної громади через війну в Україні.

Наразі у Мукачівській громаді зареєстровано 22 тис. людей, як внутрішньо переміщених осіб, з них 6 тис. дітей. Відповідно на наших медичних працівників зросло навантаження.

На рівні амбулаторій та ФАПів на 25% зросла кількість відвідувань. Медичний персонал працює в посиленому режимі, однак для надання якісних медичних послуг необхідно створити умови для проведення медичних маніпуляцій, забору крові на дослідження, вакцинації, ЕКГ тощо. Крім того, зросло навантаження на єдину медичну інформаційну систему (збільшено кількість переоформлення декларацій, виписування електронних рецептів за програмою «Доступні ліки», направлення до спеціалістів, направлення до стаціонару, дистанційна діагностика та моніторинг здоров’я пацієнтів за допомогою телемедицини).

Для якісної роботи первинної ланки медичної допомоги (загальна сума – 35 тис.дол.) комп’ютеризували робочі місця лікарів та (всього 15 робочих місць). Укомплектували автоматичними дефібриляторами та спеціальними меблями (столи для медичних маніпуляцій, донорські крісла з підлокітниками, шафи для розміщення інструментів, матеріалів та медикаментів, кушетки).

Комп’ютерна техніка та меблі медичні вже сьогодні були передані та встановлюються на віддалених амбулаторіях та ФАПах.

Обладнання для медичних установ Мукачівської громади передано за підтримки Програми розвитку ООН та Європейського Союзу в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Сьогодні наш Центр відвідав і передав обладнання Владислав Сила, спеціаліст Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

На церемонії були присутні директор закладу Мирослава Чубірко та радник мера м.Мукачево з медичних питань Любов Мандзич. 

Ми щиро вдячні за донорську допомогу для нашого Центру, яка є дуже необхідною при теперішньому збільшенню навантаження на медиків.

Працюємо заради миру та розвитку!

Разом до Перемоги!



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux