Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Звіт комісії з питань захисту прав дитини
Служба у справах дітей, опубліковано 23 грудня 2020 року о 09:39

За період січень-грудень 2020 року проведено 21 засідання комісії з питань захисту прав дитини на яких розглянуто 97 питань. Найбільше розглянуто звернень про надання органом опіки та піклування виконавчого комітету Мукачівської міської ради дозволу для здійснення правочину стосовно нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким мають діти. Із поданих 107 заяв, 104 заявникам погоджено здійснення відповідних правочинів,  3 -  відмовлено у зв'язку з порушенням майнових прав дітей.

Розглянуто 17 заяв про визначення місця проживання та реєстрації дітей без згоди одного з батьків, 8 - про  вирішення спору між батьками щодо участі одного з них у вихованні дитини та порядок побачення з дитиною того з батьків, який проживає окремо від дитини.  Розгляд однієї заяви, з цього питання, було припинено у зв'язку зі зверненням до суду.

За результатами розгляду 14 заяв і доданих заявниками до них документів, враховуючи право кожної дитини на проживання, виховання в сімейному оточенні, рішенням комісії погоджено встановлення опіки над 12 та піклування над 5 дітьми, які залишились без батьківського піклування.

За рекомендацією комісії з питань захисту прав дитини органом опіки та піклування Мукачівської міської ради з усіх питань прийнято 90 рішень в найкращих інтересах дітей. 

Заслухано 15 батьків, діти яких схильні до самовільного залишення навчання, скоєння правопорушень та злочинів, про виконання ними батьківських обов’язків. За рішенням комісії скеровано листи до відділу поліції про притягнення батьків до адміністративної відповідальності за неналежне виконання ними батьківських обов'язків.

З метою забезпечення найкращих інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, реалізації їх права на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, затверджено індивідуальні плани та склад міждисциплінарних команд для 28 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 17 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux