Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Звіт Мукачівського міського голови про здійснення державної регуляторної політики Мукачівською міською радою та виконавчим комітетом Мукачівської міської ради за 2021 рік
Відділ економіки, опубліковано 24 лютого 2022 року о 12:53

З метою підвищення обізнаності мешканців Мукачівської міської територіальної громади з питань регуляторної політики органу місцевого самоврядування, сьогодні на черговій сесії Мукачівської міської ради розглянуто питання про звіт Мукачівського міського голови про здійснення державної регуляторної політики Мукачівською міською радою та виконавчим комітетом Мукачівської міської ради за 2021 рік.

Реалізація державної регуляторної політики Мукачівською міською радою та виконавчим комітетом Мукачівської міської ради впродовж 2021 року була спрямована на виконання завдань, визначених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

В установленому порядку та у визначений термін були розроблені та затверджені плани діяльності з підготовки регуляторних актів та графіки відстежень їх результативності на 2021 рік.

Впродовж 2021 року було прийнято 9 рішень про внесення змін до планів діяльності з підготовки регуляторних актів та графіку проведення відстежень їх результативності на 2021 рік, з них Мукачівською міською радою – 3; виконавчим комітетом Мукачівської міської ради – 6.

Впродовж 2021 року прийнято 10 регуляторних актів, з них Мукачівською міською радою - 5, виконавчим комітетом Мукачівської міської ради – 5.

Усі проєкти регуляторних актів розроблялися та виносилися на розгляд сесії Мукачівської міської ради та виконавчого комітету Мукачівської міської ради з дотриманням вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

З метою одержання зауважень і пропозицій кожен проєкт регуляторного акта, аналіз регуляторного впливу  до нього, виносилися на обговорення громадськості шляхом оприлюднення у засобах масової інформації, на офіційному веб-порталі Мукачівської міської ради. Також було проведено відкрите громадське обговорення проєкту регуляторного акта.

З метою приведення нормативно-правових актів Мукачівської міської ради у відповідність до вимог чинного законодавства відповідно до рішень сесії Мукачівської міської ради та виконавчого комітету Мукачівської міської ради втратили чинність 5 регуляторних актів.

Впродовж 2021 року проведено 24 відстеження результативності регуляторних актів, з них: базових - 6 , повторних - 10 , періодичних – 8.

Протягом звітного періоду проєкти регуляторних актів з відповідним аналізом регуляторного впливу надавалися до Державної регуляторної служби України для отримання  пропозицій щодо удосконалення проєктів регуляторних актів. Також до Державної регуляторної служби України надавалися нормативно-правові акти для визначення ознак регуляторного акта.

Станом на  1 січня 2022 року реєстр діючих регуляторних актів складається з 50 рішень Мукачівської міської ради та виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

Реєстр регуляторних актів, плани діяльності з підготовки регуляторних актів та графіки проведення відстежень їх результативності, звіти про проведені відстеження  розміщені на офіційному веб-порталі Мукачівської міської ради та на єдиному державному веб-порталі відкритих даних https://data.gov.ua.

З метою подальшого впровадження державної регуляторної політики рішеннями Мукачівської міської ради та виконавчого комітету Мукачівської міської ради було затверджено  плани діяльності з підготовки регуляторних актів та графіків проведення відстежень їх результативності на 2022 рік.

Загалом за підсумками проведеної роботи щодо здійснення державної регуляторної політики впродовж 2021 року відмічається підвищення рівня ефективності регулювання господарської діяльності через налагодження механізму застосування процедури прийняття регуляторних актів.

З повним текстом звіту можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Мукачівської міської ради у розділі  «Регуляторна діяльність-Звіт міського голови».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux