Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню

Премія Мукачівської міської ради «За ініціативу, творчість і педагогічний пошук у галузі культури та мистецтва»

Премія Мукачівської міської ради «За ініціативу, творчість і педагогічний пошук у галузі культури та мистецтва» заснована Мукачівською міською радою у 2006 році з метою піднесення ролі та авторитету творчих працівників і педагогів закладів культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади у суспільстві, заохочення їх до творчої, результативної праці, підвищення професійного рівня та педагогічної майстерності..

Щорічно присуджується шість премій у номінаціях:

«Естетичне виховання підростаючого покоління» (чотири) 

«Реалізація творчого потенціалу» (дві).

Вручення премії проводиться щорічно на урочистостях, присвячених Дню працівників освіти та урочистостях, присвячених Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва. Лауреату премії вручається диплом та виплачується грошова частина премії у розмірі 3 000,00 грн.

Документи

Рішення 18 сесії Мукачівської міської ради 8 скликання від 25.11.2021 № 611 «Про затвердження Положення про щорічну премію Мукачівської міської ради «За ініціативу, творчість і педагогічний пошук у галузі культури та мистецтва» (нова редакція)


Загальні положення

Це Положення розроблене з урахуванням чинного законодавства України та з метою піднесення ролі та авторитету творчих працівників і педагогів закладів культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади у суспільстві, заохочення їх до творчої, результативної праці. 

Преміювання творчих працівників та педагогів закладів культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади здійснюється з метою зацікавленості в постійному підвищенні професійного рівня, педагогічної майстерності та сприяння творчого розвитку учнів і молоді.

Преміювання є засобом стимулювання творчих працівників та педагогів закладів культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади для подальшого розвитку галузі культури.

Умови та порядок призначення премій

Це Положення визначає порядок надання щорічної премії Мукачівської міської ради «За ініціативу, творчість і педагогічний пошук у галузі культури та мистецтва» (надалі - Премія) творчим працівникам і педагогам закладів культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади. 

Право на отримання Премії  мають такі творчі працівники і педагоги закладів культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади:

- викладачі мистецьких шкіл, учні яких зайняли призові місця у конкурсах різних рівнів: міжнародних, всеукраїнських та обласних; 

- викладачі мистецьких шкіл, учні яких посіли призові місця в учнівських олімпіадах різних рівнів; 

- викладачі мистецьких шкіл, які мають розробки навчально-методичних посібників, засобів навчання, методичних рекомендацій, авторських навчальних програм, факультативів тощо; 

- керівники творчих колективів та індивідуальних виконавців, колективи/вихованці яких зайняли призові місця у конкурсах різних рівнів: міжнародних, всеукраїнських та обласних; 

- сценаристи та режисери-постановники вистав, програм загальноміських масових заходів, автори культурно-мистецьких проєктів, активні учасники концертних програм міських, обласних та всеукраїнських; 

- інші працівники закладів культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади, результати творчої діяльності яких спрямовані на виховання підростаючого покоління, сприяння розвитку всіх жанрів мистецтва, впровадження інновацій тощо. 

Щорічно присуджується шість Премій у номінаціях:

«Естетичне виховання підростаючого покоління» (чотири); 

«Реалізація творчого потенціалу» (дві); 

Висунення кандидатур на відзначення Премією проводиться управлінням освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради,  трудовими колективами закладів культури і мистецтв за місцем роботи особи, яку представляють до нагородження, за підсумками роботи із забезпеченням широкого обговорення, гласності та відкритості.

Кандидатури на відзначення Премією подаються управлінню освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради до 10 вересня відповідного календарного року. До подання про нагородження Премією від закладу надається довідка, в якій зазначаються конкретні заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження.

Особа, яку нагороджено Премією, може бути представлена до наступного нагородження не раніше ніж через три роки.

Подані кандидатури обговорюються та затверджуються на рейтинговій основі радою відділу культури та молодіжної політики управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради до 15 вересня відповідного календарного року. 

Управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради на підставі Протоколу ради відділу культури та молодіжної політики управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради видає наказ про затвердження списку лауреатів Премії для виплати Премії у відповідному календарному році.

Відзначення лауреатів Премії

Вручення Премій проводиться щорічно на урочистостях, присвячених Дню працівників освіти та урочистостях, присвячених Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Лауреату Премії вручається диплом та виплачується грошова частина Премії.

Прикінцеві положення

Кошти на виплату Премії та фінансування видатків, пов'язаних з нагородженням лауреатів Премії, передбачаються у бюджеті Мукачівської міської територіальної громади згідно Програми розвитку культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади на відповідні роки.

Виплату Премій здійснює централізована бухгалтерія управління освіти, культури, молоді та спорту Мукачівської міської ради у межах асигнувань, виділених на Програму розвитку культури і мистецтв Мукачівської міської територіальної громади на відповідний бюджетний рік.


Назва документа

Лауреати премії в 2022 році

Назва документа

Лауреати премії в 2021 році

Назва документа

Лауреати премії в 2020 році

Назва документа

Лауреати премії в 2019 році

Назва документа

Лауреати премії в 2018 році

Назва документа

Лауреати премії в 2017 році

Назва документа

Лауреати премії в 2016 році

Назва документа

Лауреати премії в 2015 році

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux