Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Декларація про готовність об’єкта до експлуатації на підставі будівельного паспорта
ЦНАП, опубліковано 30 грудня 2020 року о 11:36

Як отримати послугу:

Онлайн

  1. Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за електронним підписом.
  2. Заповніть онлайн-форму на отримання послуги. Вам знадобиться повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будівельного паспорта та технічний паспорт об’єкта.
  3. Після цього автоматично буде сформовано декларацію, яка після підписання направляється до органу держархбудконтролю відповідно до місцезнаходження об’єкта.
  4. Зверніть увагу! Ви можете подати декларацію лише за умови наявності відомостей про право на користування земельними ділянками, на яких перебуває об’єкт в Державному реєстрі прав на нерухоме майно Міністерства юстиції України.
  5. Зверніть увагу! Якщо земельна ділянка перебуває у спільній власності, співвласникам будуть направлені сповіщення про необхідність підписати декларацію.

Офлайн

  1. Якщо ви не хочете або не можете подати декларацію в електронній формі, зверніться до Центру надання адміністративних послуг за місцем розташування вашого об’єкта. Вам знадобиться ідентифікаційний код та паспорт.
  2. Зверніть увагу! Якщо ваш об’єкт розташований на території кількох адміністративно-територіальних одиниць, документ має бути зареєстрований Державною архітектурно-будівельною інспекцією України. Для цього необхідно подати повідомлення до Центру надання адміністративних послуг м. Києва за адресою: 02081, м. Київ, вул. Дніпровська набережна, 19-Б.
  3. Якщо у вас немає можливості відвідати ЦНАП особисто, ви можете надіслати заповнену декларацію поштою.
  4. Якщо ваш документ подаватиме уповноважений представник, додайте примірник оригіналу або нотаріально засвідченої копії документа.
  5. Зверніть увагу! Якщо заявник — іноземець або особа без громадянства, документом, що посвідчує особу, є національний, дипломатичний чи службовий паспорт іноземця або інший документ, що посвідчує особу іноземця або особи без громадянства.
  6. Завантажити форму декларації про готовність до експлуатації на підставі будівельного паспорта можна тут.

Результат

Після подання декларації її статус можна перевірити в кабінеті громадянина. Повідомлення про вдалу реєстрацію чи повернення документа на доопрацювання також з’явиться у кабінеті громадянина і буде відправлено на електронну пошту. Щойно декларація буде зареєстрована, запис про це з’явиться в Реєстрі будівельної діяльності. Перевірити реєстрацію декларації можна на Порталі державної електронної системи у сфері будівництва.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux