Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
До уваги громадян що розміщують внутрішньопереміщених осіб!
ЦНАП, опубліковано 15 листопада 2022 року о 11:33

Звертаємо увагу, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1094 «Про внесення змін до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб» від 30.09.2022 р. збільшується розмір компенсації за безкоштовне поселення внутрішньо переміщених осіб.

Відтак, з 01.10.2022 р. розмір компенсації становить 900 грн. на одну особу за місяць (з розрахунку 30 грн. за 1 людинодень).

Детальна інструкція щодо компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб.

  1. Для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення ВПО, власники житла можуть звертатись до Центру надання адміністративних послуг Мукачівської міської ради відповідно до графіка його роботи.
  2. Компенсація надається фізичним особам - громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували в цих приміщеннях ВПО, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов'язаних з таким розміщенням.
  3. Не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб власник жилого приміщення зобов’язаний подати заяву  в якій зазначаються відомості про кожну з розміщених осіб та до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу, а також відомості про заявника та копії документів, що посвідчують його особу та  право власності на жиле приміщення.
  4. Власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.
  5. Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше 5 днів з дня закінчення звітного місяця (тобто до п’ятого числа кожного місяця) подає заяву на отримання компенсації витрат, що пов'язані з безоплатним розміщенням ВПО за місяць.

В разі неподання заяви-звіту власник втрачає право на отримання компенсації за звітний місяць.

Внутрішньо переміщені особи та власник жилого приміщення несуть відповідальність за правдивість поданих документів та даних.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux