Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Інформація для абонентів КП «Міськводоканал»
Управління міського господарства, опубліковано 22 лютого 2022 року о 16:08

З 1 березня 2022 року споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках, приватному сектору, для інших організацій та у яких з КП «Міськводоканал» ММР укладені індивідуальні договори на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення, нараховуватиметься абонентська плата, розмір якої становитиме 28,26 грн з ПДВ за одного абонента в місяць (в т.ч. з централізованого водопостачання 14,40 грн з ПДВ, з централізованого водовідведення 13,86 грн з ПДВ).

Звертаємо увагу, що на виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 03.04.2019 р. № 291) до тарифів  на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення  не включаються витрати, які включаються до складу ПЛАТИ ЗА АБОНЕНТСЬКЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ.

Плата за абонентське обслуговування визначена Законом України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 №2189 – VIII, відповідно до якого це – платіж, який споживач сплачує виконавцю для відшкодування витрат виконавця, пов’язаних з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами та стягненням плати за спожиті комунальні послуги.

Плата за абонентське обслуговування нараховується споживачам, що мешкають у багатоквартирних житлових будинках, приватному секторі, для інших організацій та у яких з КП «Міськводоканал» ММР укладені індивідуальні договори.

Плата за абонентське обслуговування  не нараховується споживачам приватного сектору в індивідуальних будинках та споживачам багатоквартирних будинків, які визначилися з моделлю договору і обрали договірні відносини за колективним договором.

Плата за абонентське обслуговування затверджується внутрішнім наказом по підприємству та визначається виконавцем комунальних послуг за їх фактичними витратами у розрахунку на 1 абонента/міс. Тобто плата за абонентське обслуговування розраховується не за обсяги спожитих послуг, а в розрахунку на 1 абонента та виставлятиметься як окремий платіж.

Плата за абонентське обслуговування не є комунальною послугою, тому, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами» від 21.08.2019  № 808,  держава регулює  її граничний рівень, який з  01.01.2022 р. становитиме 35,19 грн.

Кошти споживачами сплачуються на один банківський рахунок разом з послугами централізованого водопостачання та водовідведення.

Розрахунковим періодом для оплати є календарний місяць. Термін оплати аналогічний послугам з централізованого водопостачання та водовідведення –до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Слід врахувати, що кошти за централізоване водопостачання, водовідведення та плату за абонентське обслуговування приймаються на один банківський рахунок, тому, в разі не повної оплати, спочатку розноситься оплата за абонентське обслуговування, а потім платіж розподіляється на послуги водопостачання та водовідведення пропорційно нарахуванню. 

Несплата абонентського обслуговування і, як наслідок, утворення боргу, може призвести до відмови в призначенні субсидії. Крім того, згідно чинного законодавства, передбачена можливість припинення надання послуг з водопостачання та водовідведення споживачам.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux