Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Інформація про квоти за 2021 рік
Фінансове управління, опубліковано 21 січня 2022 року о 11:54

До 01 лютого 2022 року (включно) юрособи з чисельністю штатних працівників від 8-ми осіб мають подати Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню (далі – звіт про квоти) за 2021 рік. Про це повідомив Державний центр зайнятості.

Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, затверджено наказом Мінсоцполітики від 16.05.2013 р. № 271 (далі – Порядок № 271) і наразі не змінювався.

Відповідно до п. 1.2 розд. I Порядку № 271 звіт про квоти подається підприємствами, установами та організаціями регіональним та базовим центрам зайнятості та їхнім філіям.

Фізособам-підприємцям цей звіт подавати не потрібно.

Останній день подання інформації – 01.02.2022 р., вівторок.

Відповідно до ч. 2 ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 р. № 5067-VI встановлюється квота:

1) у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян, зазначених у ч. 1 ст. 14 згаданого Закону – для роботодавців із чисельністю штатних працівників понад 20 осіб;

2) у розмірі не менше однієї особи для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років – для роботодавців із чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Якщо роботодавець не виконує зазначену квоту, з нього буде стягнуто штраф за кожну необґрунтовану відмову в працевлаштуванні, у межах відповідної квоти в двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент порушення.

Щодо можливості подання звітів до центру зайнятості онлайн нічого не змінилося: можна подавати в електронному вигляді через «Електронний кабінет роботодавця» на сайті Державної служби зайнятості (без застосування КЕП) лише звітність за формою № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» з подальшим поданням такої звітності у паперовому вигляді. Інші, передбачені законодавством звіти, наразі подаються роботодавцями до Державної служби зайнятості наочно або поштовим відправленням.

За матеріалами інтернет-сайту: https://medoc.ua/



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux