Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Інформація про пророблену роботу комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Мукачівської міської ради» за І квартал 2023 року
Управління соціального захисту населення, опубліковано 14 квітня 2023 року о 09:49

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Мукачівської міської ради" (далі Центр) є закладом соціального захисту населення, який проводить соціальну роботу та надає соціальні послуги особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах.

Протягом I кварталу 2023 року - 81 особі надавалася соціальна послуга догляду вдома 6 (шістьма) соціальними робітниками Центру, в ході якої виконано заходи за місцем проживання (вдома) отримувачів соціальної послуги і полягають у наданні допомоги у веденні домашнього господарства, допомоги у самообслуговуванні, допомоги в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами, допомоги у забезпеченні технічними засобами реабілітації, психологічній підтримці, наданні інформації з питань соціального захисту населення, допомоги в оформленні документів особам, які частково або повністю втратили/не набули здатності до самообслуговування, незалежної життєдіяльності. Фахівцями із соціальної роботи та соціальними робітниками застосовується адресність та індивідуальний підхід до кожного отримувача соціальної послуги на всіх етапах здійснення соціальної роботи.

У розрахунку забезпечення соціальною послугою догляду вдома вісімдесят одної особи, з них склали: у міській місцевості - 63 особи; у сільській місцевості - 18 осіб – отримувачів соціальної послуги догляду вдома.

Під час надання соціальної послуги догляду вдома здійснено - 1651 візит за місцем проживання отримувачів соціальної послуги (вдома). Виконано - 7576 заходів, що складають зміст соціальної послуги, а саме: - придбано та доставлено продукти харчування, медикаменти, господарські та промислові товари; здійснено доставку гарячих обідів;  здійснено приготування їжі; допомога у веденні домашнього господарства: прибирання, винесення сміття, миття вікон, дверей, прання, прасування білизни, її заміна, розпалювання печі, дрібний ремонт одягу, допомога у оформленні документів, внесення платежів, звірення та передання показників, та інші; допомогу у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, прийом ліків, годування тощо); допомога у пересуванні; супроводження особи; допомога у оформленні та користуванні реабілітаційними засобами; допомога в оформленні документів на призначення та перерахування пенсій, пільг, субсидій, тощо; взаємодії з іншими фахівцями та службами; обробка присадибних ділянок; консультування з соціальних питань; та інші допоміжні заходи, які виникають за потреби.

Для забезпечення індивідуальних потреб отримувачів соціальної послуги догляд вдома, дохід яких є низьким, Центром проводиться постійна робота із взаємодії з благодійниками, волонтерами та залучення їх до підтримки осіб, які найбільше цього потребують, так особи з інвалідністю та похилого віку отримують підтримку, матеріальну допомогу у формі продуктових наборів.  

Проводиться постійна соціальна робота з вразливими групами населення, а саме: особами, сім’ями та дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. Загальна кількість сімей (осіб), охоплених соціальними послугами, у звітному періоді складає 55 сімей/осіб: з них 73 осіб старше 18-ти років та 71 дитина. 

Протягом звітного періоду надійшло три звернення/повідомлення щодо сімей з дітьми, які є вимушеними переселенцями у зв’язку з війною на території України та оселилися на території Мукачівської міської територіальної громади, у яких здійснено оцінку потреб дітей та їх сім’ї в цілому та забезпечено соціальними послугами відповідно до визначених індивідуальних потреб. Внутрішньо переміщеним сім’ям постійно надаються інформаційні послуги.

У порядку взаємодії та роботи міждисциплінарної команди з метою захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах працівниками Центру спільно із працівниками служби у справах дітей Мукачівської міської ради, офіцерами громади, медичними працівниками, здійснено 13 виїздів у сім’ї СЖО, де виховується 29 дітей.

Протягом I кварталу 2023 року фахівцями із соціальної роботи спільно з працівниками управління соціального захисту населення Мукачівської міської ради та медичними працівниками взято участь у 71 комплексному визначенні індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг (на непрофесійній основі) за місцем їх проживання.

З метою підвищення кваліфікації працівники Центру постійно беруть участь у різних навчальних семінарах з питань надання соціальних послуг, соціальної роботи з різними категоріями вразливих груп населення та шляхом самоосвіти. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux