Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Мукачівська міська бібліотека продовжує знайомити з найактивнішими своїми читачами
Управління освіти, культури, молоді та спорту, опубліковано 10 серпня 2022 року о 15:30

Сьогодні, це Собкова Анастасія, їй 13 років, жителька Мукачева. Першу книгу з Мукачівська міська бібліотека для дітей взяла у десять років. Читання так захопило її, що, на щастя, ця книга залишилася не останньою. До  найулюбленіших творів Анастасія віднесла "Гаррі Поттер" Дж. К. Ролінґ, "Маленькі жінки" Л. М. Олкот, "Часодії" Н. Щерба, "Дім дивних дітей" Р. Ріггз та інші.

Анастасія впевнена, що книги не є марнуванням часу, а люди, які так вважають ніколи не пробували читати книг. 

Щоб заохотити читати книги, написала невеличкий відгук на книгу "Дім дивних дітей" Ренсома Ріггза. Гексалогія написана 2011-2021 років, про яку навіть знімали екранізацію. 

Сюжет крутиться навколо Джейкоба Портмана, що живе нудним життям з дідусем “психом” та батьками у Флориді. У дитинстві дідусь часто розповідав маленькому Джейкобу про притулок з дивними дітьми, які можуть випускати бджіл з рота чи вогонь з рук. Дідусь розповідав і про дорослу жінку - пані Сапсан, яка грала в розповідях Ейба виховательку “дивних” дітей. Коли Джейкоб підріс, то почав думати, що всі ті байки дідуся - вигадка та старечий маразм бідного дідуся, що пережив війну. Але не все так затуманено, як здається. 

Одного разу, Джейкобу дзвонить дідусь та починає молоти якісь нісенітниці, накшталт: “він тут, потрібно ховатися та шукати зброю”. Джейкоб не сприймає все серйозно, так як давно вважає, що дідусь психічно хворий через поранення у  війні. Люблячи свого старого, Джейкоб їде заспокоїти дідуся, що все позаду і нікого нема. По приїзді, він не знаходить його, тому відправляється шукати в лісі. Знаходить дідуся без очних яблук та всього в слизу та крові. Старий каже Джейкобу, що потрібно шукати пташку та їхати на острів. Вже після похорону дідуся, походів до психолога через отриману травму побаченого та нічних жахів, Джейкоб вирішує розгадати таємницю останніх слів дідуся. У процесі розшифрування послання Ейба, його приводить на поодинокий острів, де потрапляє у часову петлю до будинку вихованців місс Сапсан, з чого і починається подорож Джейкоба. 

Я прочитала багато фентезі-книг, але саме темне фентезі, як "Дім дивних дітей" захопило мене найбільше. Можливо, це важкий твір для початку, але дуже захоплюючий за сюжетом.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux