Гаряча лінія міста
(03131) 3-46-91
Меню
Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади за І квартал 2022 року
Відділ економіки, опубліковано 24 травня 2022 року о 13:24

Робота виконавчих органів Мукачівської міської ради, установ, підприємств та організацій Мукачівської міської територіальної громади впродовж I кварталу 2022 р. була спрямована на виконання пріоритетних завдань соціально-економічного розвитку, забезпечення першочергових потреб громади. 

За підсумками січня - березня 2022 року обсяг реалізованої продукції  підприємств щомісячної статистичної звітності зі статистики промисловості за оперативними даними склав 1 148 452,10 тис. грн., що значно перевищує (на 74 відсотки) показник відповідного періоду минулого року, зокрема спостерігається збільшення частки машинобудування та харчової промисловості у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

В галузі задіяно 29 підприємств основного кола. Згідно щомісячної статистичної звітності чисельність штатних працівників на цих підприємствах становить 8253 особи.

Рівень середньомісячної заробітної плати для юридичних осіб - підприємств щомісячної статистичної звітності зі статистики промисловості за оперативними даними за І квартал 2022 року склав 11 483 грн.

Вагоме місце за реалізацією промислової продукції належить таким підприємствам: «Завод «Флекстронікс ТзОВ», УАП ТОВ «Фішер-Мукачево», ПРАТ «Мукачівський завод «Точприлад», ТОВ «Мукачівська швейна фабрика», ТОВ «Перспектива», ТОВ «Інтер-Каштан», ТОВ «Пікард Україна», ПАТ «МТФ «Мрія», ДП «ТУП Україна».

Починаючи з березня 2022 року проводиться робота щодо реалізації Програми Кабінету Міністрів України з релокації українських підприємств, які знаходяться у зоні активних бойових дій.

Так, сформовано електронну базу щодо наявних вільних виробничих, складських, офісних приміщень та площ, розміщених на території Мукачівської міської територіальної громади. Здійснюється пошук та підбір таких приміщень і площ відповідно до потреб та запитів суб'єктів господарювання, які переміщують виробництво.

За звітний період Мукачівський міськрайонний центр зайнятості сприяв працевлаштуванню 59 мешканцям громади, отримали профорієнтаційні послуги – 508 безробітні особи. 

Протягом звітного періоду центр зайнятості також надавав сприяння суб’єктам господарювання громади у працевлаштуванні внутрішньо-переміщених осіб. 

На пенсійному обліку станом на 01.04.2022 року у відділі обслуговування громадян № 4 (сервісний центр) управління обслуговування громадян  Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області по Мукачівській міській територіальній громаді перебувало 20 625 пенсіонерів, по м. Мукачево – 17 048 пенсіонерів, серед яких 4 651 – працюючі.

В Центрі надання адміністративних послуг Мукачівської міської ради мешканці громади та суб’єкти господарювання мають можливість отримати 459 адміністративних послуг. Впродовж І кварталу 2022 року надано 10 227 адміністративних послуг, що на 8 393 послуг менше, ніж за І квартал 2021 р., у зв’язку з введенням воєнного стану на території України та призупиненням роботи державних реєстрів. Також проводилася реєстрація звернень щодо взяття на облік внутрішньопереміщених осіб. Впродовж звітного періоду взято на облік та видано довідки ВПО – 2998 особам.

З початку війни в Україні Центр громадськості та національних культур відкрив пункт прийому та видачі гуманітарної допомоги для жителів тих областей країни, які постраждали від воєнних дій країни-агресора. До видачі та сортування речей було залучено понад 70 волонтерів, а також працівників закладів освіти. Щоденно допомогу отримували від 550 до 850 осіб.

Згідно Програми додаткового соціально-медичного захисту на 2022-2024 роки впродовж І кварталу 2022 року матеріальну допомогу отримали 577 мешканців Мукачівської міської територіальної громади на суму 4 356,1 тис. грн.    

Відповідно до Програми безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань мешканцям Мукачівської міської територіальної громади використано 1 986,4 тис. грн., виписано 5360 рецептів.

Станом на 01.04.2022 року укладено 106 895 декларацій про вибір сімейного лікаря (з них 2621 декларація з внутрішньо переміщеними особами), що на 2445 осіб більше у порівняння до початку року.

Обсяги капітальних вкладень бюджету громади у розрізі інвестиційних проектів у І кварталі 2022 року становили 1 567,8 тис. грн.

Станом на 01.04.2022 року на території громади зареєстровано 112 ОСББ, в т. ч. за І квартал – 1 нове ОСББ.

У зв’язку з введенням воєнного стану на території України, Мукачівською міською радою було затверджено програми щодо поліпшення умов несення служби, покращення матеріально-технічного забезпечення військової частини, організації та забезпечення територіальної оборони.

Виконавчі органи Мукачівської міської ради надалі продовжують працювати над виконанням заходів та завдань, передбачених місцевими програмами та в цілому Програмою економічного та соціального розвитку Мукачівської міської територіальної громади на 2022 рік.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux